Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Φωτογραφία του χρήστη Nikitas Kafkios.

Πέρα από τις αντικειμενικές συνθήκες, και τα υποκειμενικά δεδομένα κρατιόμαστε στέρεα στην ελπίδα ενός καλύτερου αύριο ... επιλέγουμε την ελπίδα, δεσμευόμαστε στην ελπίδα ... και από αυτή την επιλογή και την δέσμευση αντλούμε την δύναμη για τις πράξεις που οδηγούν στην καλή αλλαγή ..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η λέξη ελπίδα σχετίζεται άμεσα με την λέξη πίστη (πίστη-ελπίδα-αγάπη). Που να πιστέψει όμως ο άνθρωπος ώστε να ελπίσει; Σε "άρχοντες του κόσμου τούτου"; Και σε τι να ελπίσει; Σε αλλαγή του κόσμου;
Oύτε σε ανθρώπους στηριζόμαστε ούτε σε αλλαγή των εξωτερικών συνθηκών ελπίζουμε.Η πορεία των πραγμάτων είναι συγκεκριμένη, και ο Κύριος και οι Άγιοι μας τα προείπαν όλα. Ίσως μόνο σε ένα περιορισμό, μια συγκράτηση του κακού που έχει σηκώσει κεφάλι και απειλεί να σαρώσει τα πάντα..
Οι προσευχές των πιστών συγκρατούν τον κόσμο από την καταστροφή. Ο Απ΄Παύλος μας λέει ότι είμαστε "βασίλειον ιεράτευμα" είμαστε όλοι ¨βασιλείς" και "ιερείς" με την πνευματική έννοια. Ο πιστός στέκεται σαν "ιερέας" ενώπιον του Θεού, Τον λατρεύει, και προσφέρει "θυσίες πνευματικές" την "αίνεσιν των χειλέων" και κυρίως την καρδιά του. Και σαν "βασιλιάς" μάχεται τις "μάχες του Κυρίου" όπως ο Δαβίδ. Καθαιρεί πνευματικά οχυρώματα του εχθρού με τα πνευματικά όπλα γιατί η μάχη δεν είναι εναντίον σάρκας και αίματος.
Ο Θεός μπορεί να βάλει όρια χρησιμοποιώντας συνθήκες ή και ανθρώπους, αφού δει την δική μας προαίρεση και τον πνευματικό αγώνα..
Πιστεύουμε όμως κυρίως στην μεταμορφωτική Δύναμη Του μέσα στις καρδιές μας, και με αυτή την έννοια "..κρατιόμαστε στέρεα στην ελπίδα ενός καλύτερου αύριο ... επιλέγουμε την ελπίδα, δεσμευόμαστε στην ελπίδα ... και από αυτή την επιλογή και την δέσμευση αντλούμε την δύναμη για τις πράξεις που οδηγούν στην καλή αλλαγή ..".
Όλα αυτά ισχύουν για τους πιστούς του Κυρίου. Ό δίκαιος θα γίνει έτι δίκαιος και ο άγιος έτι άγιος..