Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Μουσικό ταξίδι στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική

Μουσικό ταξίδι στην Ισπανία και τη Λατινική ΑμερικήΟ πιανίστας Άρης Γραικούσης και η Χιλιανή τσελίστρια Fabiola Ojeda δίνουν ραντεβού στο Athenaeum

Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης και η Χιλιανή τσελίστρια Fabiola Ojeda παρουσιάζουν στο διεθνές καλλιτεχνικό κέντρο και ωδείο Athenaeum (αίθουσα Λούλη Ψυχούλη) την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 20:00, έργα συνθετών από την Ισπανία και την Λατινική Αμερική. Η διάσημη “Suite populaire Espagnole” του M. de Falla, οι υπέροχες μελωδίες της “Pequena Suite” του H. Villa-Lobos και το γεμάτο χρώματα και ταπεραμέντο “Grande tango” του A. Piazzolla, είναι μερικά από τα έργα που θα μας ταξιδέψουν με τους ήχους του τσέλου και του πιάνου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα έργα των P. Casals, L. Saglie και I. Albeniz.

Ο Άρης Γραικούσης, γεννημένος στην Αθήνα και απόφοιτος του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών, παρακολούθησε μαθήματα στα καλοκαιρινά τμήματα της Ακαδημίας “Mozarteum” στο Salzburg με τον καθηγητή J. Paratore, ενω συνέχισε και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Detmold στην Γερμανία, με καθηγητές τους M.Kellig και τον διεθνούς φήμης Γάλλο πιανίστα J.E. Bavouzet, απ’ όπου πήρε το δίπλωμά του (Reifeprufung – Diplom /Master of Music) με άριστα. Κατόπιν, μελέτησε ρεπερτόριο δίπλα στην διακεκριμένη παιδαγωγό Renate Kretschmar – Fischer και είχε ενεργό συμμετοχή σε πολλά σεμινάρια πιάνου (P.B. Scoda, B.Berthold, Duo Ganev, J.Mounieur, κ.α.). Τέλος, εργάστηκε στην Opernshule της Ακαδημίας του Detmold και στην Μουσική Σχολή Καλών Τεχνών του Gütersloh.



Ο ίδιος έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στη Γερμανία, καθώς και στην Πολωνία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μουσικές Πέμπτες» του Sopot, στο Γκντανσκ. Στην Ελλάδα, εδώ και 20 χρόνια πραγματοποιεί ρεσιτάλ στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο και Ωδείο Athenaeum, στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Ίδρυμα Κακογιάννη, στο Φεστιβάλ Ηρακλείου Κρήτης (Κηποθέατρο Χατζιδάκις, Βικελαία Βιβλιοθήκη), στο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου (Τζαμί Νερατζέ) και ως σολίστ με την Δημοτική Συμφωνική Πειραματική Ορχήστρα Ρεθύμνου στο Ενετικό Κάστρο Fortezza, στο Φεστιβάλ Χανίων, στο Φεστιβάλ Σύμης, στο ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, στο ιστορικό Μουσείο Ύδρας καθώς και σε άλλες αίθουσες σε όλη την Ελλάδα.



Από την άλλη πλευρά, η Χιλιανή βιολοντσελίστα Fabiola Ojeda είναι μία πολύπλευρη performer, μουσικός συνόλων μουσικής δωματίου και καθηγήτρια βιολοντσέλου. Από 19 ετών άρχισε να εργάζεται ως βοηθός καθηγητή στο Στούντιο της Martha Gerchefski στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Georgia στην Ατλάντα. Αργότερα, συνέχισε να εργάζεται ως βοηθός του καθηγητή Matias de Oliveira Pinto στο Muenster, καθώς και στο Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Παραστατικών Τεχνών στο Βερολίνο (UDK). Όσο ήταν στην Γερμανία έλαβε μόνιμη θέση καθηγήτριας στην Σχολή Μουσικής και Τέχνης στο Μπίλεφελντ.

Έχει μάλιστα συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες με σύνολα μουσικής δωματίου σε όλη την Κεντρική Ευρώπη, στην Ταιβάν και στη Βραζιλία. Το 2004 συμμετείχε στο Μιούζικαλ "Fawaness" του Εθνικού Ωδείου Μουσικής του Edward Said σε παραγωγή που της έδωσε την δυνατότητα να εγκαινιάσει το πρώτο Mέγαρο Πολιτισμού στο Rimallah.

πηγή

Athenaeum, αίθουσα Λούλη Ψυχούλη
Αδριανού 3, Θησείο
Ημερομηνία και ώρα: Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: