Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Επιστολή μαθητή του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου προς τον υπουργό Παιδείας για το θέμα των Έμφυλων Ταυτοτήτων


Επιστολή μαθητή του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου προς τον υπουργό Παιδείας για το θέμα των Έμφυλων Ταυτοτήτων

Προς: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ                                                                                                                                                                                         


Αγαπητέ κ. Υπουργέ,..
Eίμαι ο Γιώργος Σκούρτης, είμαι 14 ετών και φοιτώ στη Γ΄ Τάξη του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου. Αφορμή της επιστολής μου η πρόσφατη εγκύκλιος που καταθέσατε προς τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με τίτλο ''Υλοποίηση στο Γυμνάσιο Θεματικής Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σε ζητήματα Διατροφής,Εθισμού-Εξαρτήσεων και Έμφυλων Ταυτοτήτων κατά το σχολικό έτος 2016-2017''.
  Σκοπός της επιστολής μου δεν είναι να σας κρίνω αρνητικά ή θετικά σχετικά με την απόφαση σας.Αντιθέτως ο λόγος για τον οποίο σας γράφω αυτήν την επιστολή είναι διότι θέλω να σας εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου όσο αναφορά το ένα σκέλος της εγκυκλίου που προανέφερα.
   Αρχικά θα ήθελα να σας πω ότι καταλαβαίνω πως σκοπός σας είναι η ευαισθητοποίηση στο θέμα των Έμφυλων Ταυτοτήτων.Ωστόσο πρέπει να σας αναφέρω ότι οι χειρισμοί σας οδηγούν όχι στην ενημέρωση του θέματος αλλά στην πλήρη αποδοχή του από μαθητές και εκπαιδευτικούς.Γεγονός το οποίο, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έχει προκαλέσει θύελα αντιδράσεων με κύριο αποδέκτη εσάς τον ίδιο αλλά και την κυβέρνηση. Έχετε αναλάβει μία θέση με κύρος και υπευθηνότητα η οποία σας προστάζει να προστατέψετε και να αναβαθμίσετε την παιδεία,τη γνώση,τις αξίες και τις αρχές του ελληνικού έθνους.Αξίες και αρχές που κατακτήθηκαν και κατακτούνται με αίμα και αγώνες όλων των ελλήνων κατά σειρά ετών.
    Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι στο Δεύτερο Μέρος του Ελληνικού Συντάγματος αναφέρονται τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των Ελλήνων πολιτών.Επίσης στο ίδιο μέρος άρθρο 5 παράγραφος 1 αναγράφεται το δικαίωμα κάθε έλληνα πολίτη να αναπτύσει ελεύθερα την προσωπικότητα του και να συμμετέχει στην κοινωνική,οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας,εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω αποδέχομαι το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην διαφορετικότητα,όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται συζήτηση γα κάτι το οποίο έιναι παρα φύσην(συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα προτείνεται μιλάμε και για μία ενδεχόμενη αλλαγή φύλλου).Επιπρόσθετα στο Σύνταγμα υπάρχει και το θρήσκευμα της Ελλάδας.Σύμφωνα με το οποιό κάτι τέτοιο θεωρείται έγκλημα και όχι απλή παράβαση.
    Προσωπικά θέλω να σας αναφέρω ότι όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν ενόχληση για εμένα αλλά προσβολή των ηθών μου και των ηθών της χώρας μου.Προσβολές που δε θα γίνουν αποδεκτές.Και αν μου επιτρέπεται χρησιμοποιήτε τη θέση σας για να μας περάσετε μηνύματα ενάντια στις αρχές μας.
     Για να συνοψίσω θέλω να σας πω ότι αυτά τα μυνήματα δε θα γίνουν αποδεκτά από εμάς ΠΟΤΕ.
      Τέλος θα ήθελα να σας ζητήσω μία χάρη.Θα περιμένω αγωνιωδώς μία απάντησή σας ως ένδειξη πως αυτή η επιστολή διαβάσθηκε από εσάς και δεν κατέλειξε σε κάποιο δεύτερο πρόσωπο ή σε κάποιο κάλαθο των αχρήστων.

Με σεβασμό και εκτίμηση
Γιώργος Σκούρτης -  μαθητής του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου
Σολομό Κορινθίας
πηγή
Οι μαθητές τολμούν, οι καθηγητές θα τολμήσουν;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο Γιώργο. Είναι ελπιδοφόρο να υπάρχουν τέτοιοι έφηβοι.
Οι καθηγητές αν βγάλουν από το μυαλό τους τη μονιμότητα και τον εφησυχασμό που αυτή προσφέρει μπορεί και να μιλήσουν. Ο ωχαδερφισμός είναι ένα πλήγμα των ανθρώπων, κάποτε έρχεται μια στιγμή που πρέπει να πάρεις θέση,αν όχι για τον εαυτό σου, για τα παιδιά σου σίγουρα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ανώνυμος είπε...

να σαι καλα παιδι μου να σε καμαρωνουμε