Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Η ηλίθια "πολιτική ορθότητα"

Αποτέλεσμα εικόνας για τραμπ 

Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό το πόσο διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα μέσα απο τις απόψεις, που τεχνηέντως δημιουργεί και αναπαραγάγει η λεγόμενη "πολιτική ορθότητα" σε παγκόσμιο επίπεδο.
Διαβάζω για το περίφημο πλέον διάταγμα του Τράμπ. Αφήνω τα ελληνικά μέσα στην άκρη καθώς απλά αναπαραγάγουν ως δικά τους (!) τα ξένα κείμενα και μάλιστα με κακή μετάφραση. Η αίσθηση λοιπόν που υπάρχει σε όλους για αυτή την είδηση είναι πως ο Τραμπ μπανάρισε (απαγόρευσε) την είσοδο γενικά των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ και μάλιστα όλων, για τέσσερις μήνες. Σε δεύτερη φάση, ορισμένοι, άκουσαν πως αφορά μόνο (τους μουσουλμάνους πάντα, μην χάνετε το φόκους) από επτά συγκεκριμένες χώρες. Προσέξτε τώρα την παρουσίαση του θέματος απο το CNN - με το οποίο έχει ως γνωστό μεγάλη κόντρα ο Τραμπ:
-----
(CNN)President Donald Trump on Friday banned nationals of seven Muslim-majority countries from entering the United States for at least the next 90 days by executive order.
The order bans all people hailing from Iraq, Syria, Iran, Libya, Somalia, Sudan and Yemen. Those countries were named in a 2016 law concerning immigration visas as "countries of concern." The executive order also bans entry of those fleeing from war-torn Syria indefinitely.
------
Προσέξτε "δημοσιογραφία" (Κουρής style) :
-Πουθενά δεν αναφέρει στην είδηση πως το διάταγμα δεν αναφέρεται σε μουσουλμάνους σε κανένα απολύτως σημείο του!
-Πουθενά δεν αναφέρεται πως μουσουλμανικές χώρες και μάλιστα με πυρήνες εξτρεμισμού ΔΕΝ περιλαμβάνονται στην απαγόρευση - άρα πώς "μπανάρει τους μουσουλμάνους" άραγε όταν το 70% είναι εκτός διατάγματος;
-Σαν δευτερεύουσα είδηση και μόνο, αναφέρεται πως αυτές τις επτά χώρες τις έχει ορίσει ως "countries of concern" η κυβέρνηση του... Ομπάμα κι αυτο έμμεσα - γράφει πως ορίσθηκαν τον Απρίλη του '16, σιγά μην αναφέρει το όνομα του "καλού" Ομπάμα σε μια τέτοια είδηση !
-Πουθενά δεν αναφέρεται πως και ο Ομπάμα είχε ακολουθήσει ακριβώς την ίδια πολιτική (!) με τους πρόσφυγες απο το Ιράκ, για έξι μήνες (!) μάλιστα, όταν προφανώς ενημερώθηκε απο τις μυστικές υπηρεσίες πως πιθανόν να έχουν περάσει και εξτρεμιστές.
-Δεν αναφέρει η είδηση πως εξαιρούνται οι Σύριοι που "διώκονται για θρησκευτικούς λόγους" - πρακτικά δηλαδή οι χριστιανοί Σύριοι.
-Πλέον των παραπάνω, ο Priebus που είναι ο υπεύθυνος της διεκπαιρεωσης του διατάγματος από την πρώτη στιγμή είπε ξεκάθαρα πως οι πράσινες κάρτες θα επιτρέπονται. Εκεί ο ρεπόρτερ τον ρωτάει επίμονα "υπάρχει όμως περίπτωση να τους απαγορευτεί η είσοδος"; και ο Priebus απαντάει "εάν υπάρχουν πολλαπλά ταξίδια σε μικρό διάστημα στις χώρες αυτές και κριθούν ύποπτοι απο τις αρχές του αεροδρομίου, ναι, μπορεί, έχουν αυτό το δικαίωμα οι αρχές". Ε, αυτή την απάντηση το CNN την κάνει υπέρτίτλο " Green card holders may not be allowed to enter the US" δημιουργώντας πλήρη σύγχυση με αποτέλεσμα να τους κρατάνε όλους στα αεροδρόμια - προφανώς θα υπήρξε και ασάφεια στην ενημέρωση που θα είχαν υποθέτω, όμως, αναμφισβήτητα το έλεγε απο την πρώτη στιγμή σε όλες τις συνεντεύξεις πως επιτρέπεται η είσοδος σε αυτούς .


Κι έτσι λοιπόν μια είδηση του τύπου:
"ο Τραμπ αποφάσισε την απαγόρευση εισόδου νέων επισκεπτών από τις countries of concern για τρεις μήνες μέχρι να είναι έτοιμες οι νέες διαδικασίες εισόδου για πολίτες των χωρών αυτών" μετατράπηκε σε παγκόσμια παραπληροφόρηση και επανάσταση κατά του φασίστα βαψομαλλιά Τράμπ. Οι δε ΜΚΟ της Αμερικής σπεύσαν στο δεκάλεπτο να ποστάρουν τα "donate now" για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες που πλήττονται απο αυτή την απόφαση...

Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας που έχει επιφέρει η "πολιτική ορθότητα" είναι ανυπολόγιστων διαστάσεων. Όμως ο κόσμος, ακόμα και ο μέσος άνθρωπος, ο φοβισμένος απο την συνέπεια και την οργάνωση της προπαγάνδας της αριστεράς, η οποία επιβάλλει (!) την άποψη της είτε με το καλό, είτε με τη βία οπως κάθε φασιστική οργάνωση άλλωστε (αν διαφωνείτε θα διαδηλώσουμε και θα μπλοκάρουμε το σύμπαν και θα σας σπάμε τα μαγαζιά και θα σας κάψουμε και ζωντανούς άμα λάχει γιατί η αριστερή χούντα είναι καλή χούντα να ουμ') έχει αρχίσει να μη φοβάται να πει τι πιστεύει και εν τέλει να ψηφίσει πως όλο αυτό είναι λάθος.
Οι υπόλοιποι θα μείνουν να κάνουν πάλι τους έκπληκτους όταν και εδώ στα μέρη μας, σας το λέω απο τώρα και ελπίζω να είναι απλά λάθος η εκτίμηση μου αν και ξέρω τι βλέπω, δε περιμένω να μου το ανακοινώσουν οι ειδήσεις, η Χρυσή Αυγή (που μην ξεχνάμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκισε άλλωστε) βγει δεύτερο κόμμα στις επόμενες εκλογές. Σας το λέω απο τώρα για να μην έχουμε πάλι τα γνωστά "μα πώς είναι δυνατόν" και "απίστευτο".
Nikos Geo

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που το ανακάλυψες Τρελογιάννη αυτό το κειμενάκι;Πολύ καλό!Κοίτα διαστρέβλωση που πέφτει προκειμένου να χτυπήσουν τον Τραμπ!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως 45ου προέδρου των ΗΠΑ, τελικά φαίνεται ότι θα αποτελέσει ένα κοσμοϊστορικό γεγονός τις προεκτάσεις του οποίου μόλις τώρα αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε, καθώς ο νέος πρόεδρος κάνει 100% πράξη τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Μια σειρά από εκτελεστικά διατάγματα μέσα σε λιγότερο από 10 ημέρες (τείχος με το Μεξικό, εμπορικές συμφωνίες, απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ μουσουλμάνων κ.α.), δείχνει ότι και θέληση έχει και αποφασιστικότητα να υλοποιήσει αυτά για τα οποία ο αμερικανικός λαός τον εξέλεξε.

Αλλά δεν είναι μόνο τα εκτελεστικά διατάγματα.Είναι και οι εξωτερικές σχέσεις.

Το τηλεφώνημα στον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν, η επίσημη επίσκεψη της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και τα θερμά του λόγια για το BREXIT και το εγχείρημα της Βρετανίας για ανεξαρτητοποίηση από τις γραφειοκρατικές δομές των Βρυξελών, δείχνουν ένα ξεκάθαρο στίγμα για μια νέα αμερικανική εξωτερική πολιτική, μακριά από την λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης.

Πολιτική στην οποία θα έχει συμμάχους την Βρετανία και την Ρωσία

Η επικείμενη άρση των κυρώσεων προς την Ρωσία, χώρα η οποία έχει σταθεί απέναντι στην παγκοσμιοποίηση και η βελτίωση των διμερών σχέσεων, εκτός από μια βαθιά ανάσα ανακούφισης από την παγκόσμια κοινή γνώμη για την αποφυγή μια θερμής σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο χώρες, δείχνει επίσης ότι ο Τραμπ θέλει να δημιουργήσει ένα ισχυρό άξονα μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας του ριζοσπαστικού Ισλάμ.

Το νέο αυτό κύμα της πολιτικής του Ν.Τραμπ φαίνεται όμως επηρεάζει και την ίδια την Ε.Ε. για την οποία η γνώμη του Αμερικανού προέδρου δεν είναι καθόλου καλή.

Οι γαλλικές και οι ολλανδικές εκλογές και το γενικότερο κύμα του ευρωσκεπτικισμού που ταρακουνά τα θεμέλια της Ε.Ε. είναι μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση. Εάν δεν υπήρχε η νίκη Τραμπ στις ΗΠΑ το κίνημα αυτό θα ήταν εξαιρετικά αποδυναμωμένο στην Ευρώπη.

Ήδη ο κόσμος έχει αρχίσει και αντιδρά και στην κάλπη, όπως έγινε με το βρετανικό αλλά και το ιταλικό δημοψήφισμα. Άσχετα εάν η Μαρί Λεπέν η ηγέτης του «Εθνικού Μετώπου» στη Γαλλία ή ο Γκερτ Βίλντερς του PVV καταφέρουν να ανέλθουν στην εξουσία η τάση έχει καταγραφεί.

Η εκλογή Τραμπ, όσο και ανορθόδοξος μπορεί να φαίνεται σίγουρα αλλάζει τα πάντα στο παγκόσμιο σκηνικό.

Σίγουρα η αποστολή του δεν θα είναι εύκολη. Οι αντιδράσεις του «θηρίου» της παγκοσμιοποίησης είναι λυσσώδεις Τα ΜΜΕ έχουν αποδυθεί σε ένα πρωτοφανή αγώνα δημιουργίας αυτού που ονομάζεται «ψευδείς ειδήσεις». Για παράδειγμα το διάταγμα Τραμπ για την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ έχει επηρεάσει μέχρι στιγμής το πολύ 20 άτομα στην Ευρώπη και 200 στις ΗΠΑ. Παρόλα αυτά δημιουργούν κλίμα «οργής» και «χάους». Ουδέποτε υπήρξε κάτι τέτοιο.

Ταυτόχρονα η ψυχρή αντιμετώπιση της Γερμανίας από την νέα αμερικανική διοίκηση δείχνει την πορεία των πραγμάτων όπως θα εξελιχθούν.

Ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ε.Ε. Τεντ Μάλοκ έχει δηλώσει απερίφραστα την αποδοκιμασία του στην μορφή που έχει η Ε.Ε. σήμερα. Σίγουρα η μελλοντική συμβίωση Ουάσιγκτον και Βρυξελλών δε θα είναι καθόλου εύκολη. Και η Γερμανία και η πολιτική της θα βρεθούν στο επίκεντρο αυτής.

www.pronews.gr/portal/20170129/world/diethnis-politiki/39/ola-allazoyn-o-ntramp-me-tmei-kai-vpoyttn-metamorfonoyn-ton