Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση του Ιερού Ησυχαστηρίου «Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης»


Εν τη Ιερά Μονή, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 201
            Τις τελευταίες ημέρες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δημοσιεύματα, σχετικά με την υπό ίδρυσιν Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης και του Αγίου Παϊσίου  του Αγιορείτου στην Αυστρία. Τα δημοσιεύματα αυτά άπτοντο δυστυχώς  και της Ιεράς Μονής μας, του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου.


            Ανεξαρτήτως των προθέσεων των συντακτών τους, εδημιούργησαν σύγχυση και σκανδαλισμό στους πιστούς, ενώ στην Ιερά Μονή μας του Οσίου Αρσενίου προσήψαν την ψευδή και συκοφαντική κατηγορία, ότι δήθεν είμαστε «κρυπτο-οικουμενιστές» και «υποκριτές»!
            Χάριν της αληθείας, σπεύδουμε να διαψεύσουμε τις αναλήθειες των δημοσιευμάτων, παραθέτοντας την ακριβή αποτύπωση της πραγματικότητας. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, προ έτους περίπου, μας παρακάλεσε να υπάγει ο γερμανικής καταγωγής ιερομόναχός μας π. Παΐσιος Jung στην  Αυστρία και να αναλάβει εκεί τη δημιουργία της πρώτης Ορθοδόξου Ιεράς Μονής. Εμείς, με καλό λογισμό, απαντήσαμε θετικά. Ακολούθως, υποβαλλομένου και του σχετικού αιτήματος εκ μέρους του, ο ιερομόναχος π. Παΐσιος Jung, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, έλαβε κανονικό απολυτήριο από την Ιερά Μονή μας και ήδη ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη της Αυστρίας, όπου και υπηρετεί. Τον π. Παΐσιο ακολούθησαν στην Αυστρία και τρεις νέοι μοναχοί, πνευματικά του τέκνα.
            Ευθαρσώς δηλώνουμε ότι μοναδικός σκοπός της Ιεράς Μονής μας και του π. Παϊσίου με τους τρεις αδελφούς, που πήγαν στην Αυστρία, ήταν και είναι η βίωση και προβολή της Πατερικής Ορθοδοξίας και του Μοναχισμού, έτσι όπως τα διδαχθήκαμε από τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, πνευματικά τέκνα του οποίου τυγχάνουμε, παρά την αναξιότητά μας.
            Η Ιερά Μονή μας μπορεί να καυχηθεί εν Κυρίω ότι από της ιδρύσεώς της, κατά το έτος 1986 μέχρι και σήμερα, παραμένει πιστή στις πνευματικές υποθήκες του Αγίου Παϊσίου και με την χάριν του Θεού, αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον. Η Ιερά Μονή μας, πιστή στην Ορθόδοξη Παράδοση, δεν μετέχει σε συμπροσευχές με παπικούς ή άλλους αιρετικούς.
            Ευχόμεθα ο Χριστός, ο αληθινός Θεός μας, να δίνει τη φώτιση και τη διάκρισή Του, καθώς και ζήλο κατ’ επίγνωση σε όλους μας.
Ο Καθηγούμενος
Του Ιερού Ησυχαστηρίου «Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης»
Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Μπόλκας

και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί
πηγή 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, “Στό Burgenland καί συγκεκριμένα στό St. Andrä am Zicksee im Seewinkel, θά ἱδρυθεῖ τό πρῶτο ὀρθόδοξο Μοναστήρι στήν Αὐστρία. Ἡ Ἐπισκοπή Eisenstadt διέθεσε στή Μητρόπολη Αὐστρίας, ὕστερα ἀπό παράκληση τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Αὐστρίας κ. Ἀρσενίου μία ἔκταση γιά τόν σκοπό αὐτό. Ὁ Σεβασμιώτατος καί ὁ Ἐπίσκοπος Eisenstadt Ägidius Zsifkovics τόνισαν ὄτι ἔτσι δημιουργεῖται ἕνα ὁρατό σημεῖο τῆς ἀμοιβαίας ἀγάπης τῶν χριστιανῶν. Τό νέο Μοναστήρι θά πρέπει νά ταιριάζει μέ τόν περιβάλλοντα χῶρο. Ὁ Σεβασμιώτατος ἀνέφερε ὅτι ἡ νέα Ἱερά Μονή θά πρέπει νά γίνει τόπος προσευχῆς, μίας πνευματικῆς ἀκτινοβολίας γιά ὅλους τούς ὀρθοδόξους τῆς παννονικῆς γῆς, ἕνας χῶρος ὅπου θά βιώνεται ἡ ἀγάπη ἀνάμεσα στούς χριστιανούς. Μέ τό μοναστήρι αὐτό ὁ Σεβασμιώτατος ἐλπίζει στήν ἀναζωογόνηση τῶν διαχριστιανικῶν σχέσεων".
Τι έχουν να πουν γι αυτά ο π.Θεόκλητος, ο π.Αρσένιος, ο Γεώργιος Τ. και κάποιοι άλλοι;
Τελικά το μοναστήρι θα προβάλλει την Ορθοδοξία όπως βεβαιώνουν απ τη μονή του αγίου Αρσενίου ή θα συμβάλλει στην "αναζωογόνηση των διαχριστιανικών σχέσεων" όπως ελπίζει ο μητροπολίτης Αυστρίας;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aφού σκανδαλίζεται ο λαός ανακαλέστε, άγιοι πατέρες, τους μοναχούς σας πίσω στη μονή σας.
Καμιά δουλειά δεν έχουν με τον οικουμενιστή μητροπολίτη Αυστρίας του οποίου τα οικουμενιστικά "κατορθώματα" έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Ανώνυμος είπε...

το χειρότερο σενάριο:
είναι της μόδας να έρχονται απ' έξω "καλοί" αλλοδαποί που γίνονται ορθόδοξοι για να μπουν ως δούρειοι ίπποι στην Ορθοδοξία και άλλα πολλά δυστυχώς
οι μοναχοί και μοναχές σε πολλά μοναστήρια είναι πολύ αφελείς και εμπιστεύονται τους ξένους αμέσως για ηγουμενίες κλπ και αποστολές
δεν λέω ότι όλοι είναι αφελείς, ούτε πως όσοι γίνονται ορθόδοξοι είναι "κακοί"
απλά αναφέρομαι σε πράγματα που θα φανούν περισσότερο αργότερα

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί σχολιαστές αδυνατούν να συμπιέσουν τους αρνητικούς προβληματισμούς που γενώνται στη σκέψη τους και να καταπνίξουν τα ερωτηματικά που δημιουργούνται ένεκα γεγονότων και καταστάσεων τινών που σχετίζονται με την ίδρυση και εγκατάσταση, εν Αυστρία, της νέας ιεράς μονής.
Επί παραδείγματι, επ ουδενί δύνανται να "προσπεράσουν", ελαφρά τη καρδία και άνευ συνεπειών για την ιερή υπόθεση της προασπίσεως του πατρώου Δόγματος, το γεγονός ότι ο μητροπολίτης Αυστρίας, στη μητροπολιτική περιφέρεια του οποίου προώρισται να μονάσουν οι μοναχοί της νέας μονής, εμφορείται από πάντη απαράδεκτο και απόβλητο, από ορθοδόξου πλευράς, οικουμενιστικό πνεύμα όπως έχει καταδειχθεί, επισταμένως και διά στοιχείων, σε διαφόρους διαδικτυακούς ιστοτόπους.
Ιδιαιτέρως, μεγάλως ανησυχούν και δεινώς αλγούν εξ αφορμής δηλώσεων τινών του προδιαληφθέντος επισκόπου επί τη βάσει των οποίων “Εἶναι μοναδική εὐκαιρία μετά ἀπό χίλια χρόνια χωρισμό, μέ τή βοήθεια τῆς ρωμαιοκαθολικῆς Ἐκκλησίας νά ἀνεγερθεῖ ἕνα ὀρθόδοξο μοναστήρι……τίθεται θεμέλιος λίθος γιά νά ἀντιπαρέλθουμε τόν χωρισμό καί νά συνεχίσουμε τήν προσευχή γιά τήν ἑνότητα…..”.
Δηλαδή, η ίδρυση και εγκατάσταση της εν θέματι μονής, πρόκειται να υπηρετήσει το οικουμενιστικό "ιδεώδες", όπως διατείνεται ο ρηθείς επίσκοπος; ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ! Χίλιες φορές προτιμότερο να ανακληθεί η εγκατάσταση των μοναχών στο συγκεκριμένο τόπο παρά να αποτελέσει το νέο μοναστήρι όχημα προωθήσεως του οικουμενιστικού συγκρητισμού, ΜΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ.
Οι δεινώς ταραχθείσες συνειδήσεις θα πρέπει τάχιστα να καθησυχασθούν. Ο πιστός λαός του Θεού αναμένει γενναίες πρωτοβουλίες από τους μοναχούς που έχουν την πνευματική τους καταγωγή και αναφορά στον όσιο Παίσιο τον Αγιορείτη και οι οποίοι διαθέτουν αποδεδειγμένες και ουδόλως αμφισβητήσιμες περγαμηνές αντιοικουμενιστικής δράσεως.
Αρκετός σκανδαλισμός έχει προκληθεί τις ημέρες αυτές στις ψυχές των Ορθοδόξων χριστιανών ένεκα επιεικέστατα αμφιλεγόμενων χειροτονιών (όρα μητρόπολη Κηφισίας), οικουμενιστικών αισχών (όρα "κατορθώματα" εν Ιταλία του γνωστού και μη εξαιρετέου Προύσσης Ελπιδοφόρου), απονομής του "αθηναγόρειου" βραβείου στον υπέρμαχο των αμβλώσεων Τζο Μπάιντεν απ την πλευρά της αρχιεπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής, συγκλονιστικών αποκαλύψεων για την πολιτεία του κεκοιμημένου πατριάρχου Αθηναγόρα κ.τ.ο. Ας μην προσθέτουμε και άλλον!
Λ.Ν.