Στην αντεπίθεση περνά το Πατριαρχείο Γεωργίας δίνοντας τη δική του απάντηση για τα πρόσφατα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης τα οποία κάνουν αναφορά ότι η Εκκλησία αποτελεί μέρος ενός ρωσικού δικτύου επιρροής.
Η Εκκλησία της Γεωργίας έκρινε απαραίτητο ότι θα πρέπει να σπάει τη σιωπή της. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Imedi Kviris ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Δημοσίων Σχέσεων του Πατριαρχείου, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ανδρέας Τζαγμάιτζε περιγράφει το πώς καθορίζονται οι σχέσεις εδώ και χρόνια με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο π. Ανδρέας κληθείς να σχολιάσει την έκθεση τόνισε ότι αποτελεί μια τρανή απόδειξη για το πώς δημιουργούνται τα αντιευρωπαϊκά αισθήματα στη γεωργιανή κοινωνία επισημαίνοντας ότι το ψήφισμα αποτελεί ένα ατυχές γεγονός που αδικεί κατάφορα την Εκκλησία.
Πιέσεις για γάμους ατόμων του ιδίου φύλου!
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο εκπρόσωπος της Γεωργιανής Εκκλησίας αποκάλυψε άγνωστες πτυχές του παρελθόντος με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισημαίνοντας μάλιστα ότι η πολιτική της στοχοποίησης της Εκκλησίας είναι αποτέλεσμα της μη συμπόρευσης σε ζητήματα που για την κοινωνία είναι κόκκινες γραμμές.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κοσμήτορας θυμήθηκε ένα γεγονός που συνέβη το 2023 και δεν ήταν γνωστό μέχρι τώρα. “Δεν θίξαμε το θέμα τότε, επειδή υπήρχε ήδη πόλωση στην κοινωνία. Το θέμα αφορά την επίσκεψη της Βελγίδας Υπουργού Εξωτερικών στο Πατριαρχείο τον Αύγουστο του 2023”, ανέφερε. Ο π. Ανδρέας Τζαγμάιτζε αναφερόταν στη συνάντηση με την Χατζά Λαμπίμπ η οποία σήμερα είναι Ευρωπαία επίτροπος ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων, ενώ το διάστημα 2022 – 2024 είχε διατελέσει Υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου.
“Η κα Χάτζα Λαμπίμπι ήρθε στο Πατριαρχείο και, μεταξύ άλλων, μας ρώτησε για περίεργα και ανήκουστα πράγματα. Είπε ότι το Πατριαρχείο έχει αρκετή επιρροή στην κοινωνία, ότι η γεωργιανή κοινωνία υστερεί πολύ σε σχέση με τις τάσεις του 21ου αιώνα, ότι οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι απαράδεκτοι για την κοινωνία και μας ζήτησε να βοηθήσουμε στη διάδοση αυτού του γεγονότος”, αποκάλυψε.
“Φανταστείτε, ήταν μια αρκετά αντιπροσωπευτική συνάντηση από μέρους μας – υπάρχει φωτογραφικό υλικό, ο εκπρόσωπος μας ήταν παρών σε αυτή τη συνάντηση και αυτή η κυρία μας είπε τόσο περίεργα πράγματα”, δήλωσε.
Ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Δημοσίων Σχέσεων του Πατριαρχείου θυμάται ότι “Μετά από αυτό, δεν θυμάμαι στην πραγματικότητα κανέναν Ευρωπαίο εκπρόσωπο να ήρθε στο Πατριαρχείο. Τώρα που η Γεωργία έχει νέο Καθολικό-Πατριάρχη, αυτές οι σχέσεις με τις πρεσβείες έχουν ανανεωθεί και οι σχέσεις είναι αρκετά φυσιολογικές”.
“Δεν τους ενδιαφέρει η κοινωνία μας. Έχουν δική τους ατζέντα”
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Γεωργίας αναφέρθηκε στις συνεχόμενες προειδοποιήσεις της Εκκλησίας προς τη Δύση για τις συνέπειες των πολιτικών της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την προπαγάνδα των ΛΟΑΤΚΙ+, αλλά οι Βρυξέλλες δεν άκουσαν και για άλλη μια φορά δεν έλαβαν υπόψη τα συναισθήματα του γεωργιανού λαού.
“Από την άποψη ότι αυτή είναι η ατζέντα τους, δεν τους ενδιαφέρει η διάθεση της κοινωνίας μας σχετικά με την ατζέντα των ΛΟΑΤΚΙ+. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν τους ενδιαφέρει. Το γεγονός ότι είμαστε αφοσιωμένοι στις οικογενειακές αξίες, ότι η εκκλησία αγωνίζεται γι’ αυτό, ότι λέμε ότι η Γεωργία έχει δημογραφικό πρόβλημα και η έκτρωση είναι δολοφονία, και ούτω καθεξής, αυτό είναι απαράδεκτο για αυτήν την ιδεολογία. Επομένως, αυτό ακυρώνεται με την προσάρτηση ενός ρωσικού κλισέ. Αντί να λάβουν υπόψη τις συμβουλές μας, έχουν τη δική τους ατζέντα, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τη διάθεση της κοινωνίας σε αυτό το μέρος και πιστεύουν ότι η εκκλησία είναι μόνο, ως θεσμός, αντίθετη στην πολιτική τους, ενώ στην πραγματικότητα αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν συστατικό μέρος της εκκλησίας”, είπε.
Παράλληλα κατέθεσε και την εμπειρία την οποία είχε όταν μαζί με αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου επισκέφθηκαν το 2019 τις ΗΠΑ, όταν και τότε στην ηγεσία βρισκόταν ο Ντοναλντ Τραμπ.
Η ανάμνηση από τις ΗΠΑ και οι ΜΚΟ
Ο π. Ανδρέας έχει θετικές αναμνήσεις από την αντιμετώπιση που έτυχαν από τις ΗΠΑ. “Το 2019 ήμασταν στις ΗΠΑ, είχαμε συναντήσεις στην Ουάσινγκτον στο Υπουργείο Εξωτερικών. Έχουν το Υπουργείο Θρησκευτικής Ελευθερίας εκεί και επικεφαλής του ήταν ο Σάμιουελ Μπράουνμπακ, του το είπαμε κι αυτό. Το θέμα μας ήταν το εξής – εκείνη την εποχή υπήρχε πολύ άδικη και μεγάλη, συκοφαντική πίεση στην εκκλησία. Μαθαίνουν για εμάς και βγάζουν συμπεράσματα από τις εκθέσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων, και τους είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι για άμεση επικοινωνία”, είπε.
Στη συνέντευξη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες στο πλαίσιο συγκεκριμένων στρατηγικών προώθησης στοχοποιούν την Εκκλησία. “Οι ΜΚΟ σε αυτή την περίπτωση ενδιαφέρονται να δείξουν τον ρόλο τους στην θεραπεία κάποιου πράγματος στην κοινωνία παρουσιάζοντας την εκκλησία σε αυτή την περίπτωση ως απειλή. Αυτές οι ΜΚΟ παρουσιάζονται ότι είναι η σωτηρία της Γεωργίας και με αυτόν τον τρόπο βρίσκουν κάποια λειτουργία για τον εαυτό τους. Τους είπαμε ότι η εκκλησία είναι ανοιχτή στον διάλογο. Μιλήστε μας, θα σας τα πούμε όλα. Τους είπαμε το ίδιο πράγμα – ότι αυτή η ατζέντα των ΛΟΑΤΚΙ+, η επίθεση στην οικογένεια, είναι πολύ επιζήμια για τις στάσεις απέναντι στη δυτική πολιτική”, ανέφερε.
Γραφείο ρεπορτάζ orthodoxianewsagency
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου