Σάββατο 9 Αυγούστου 2025

Να γιατί δαιμονοποιείται η Ρωσία.

 Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "Monraco Sahara Mauritania Senegal Benin Ivory coma Coлa Central Bancan African Republic South Sudan Sudan Somalla mHKa Gabon Ugandan Democratic Congo Seychelles Namibia Ráunion Lesotho South Afvica SligneditaryagreemantwithRussa Military greemant with Russia Signed Cradle"


Να γιατί βγαίνουν τα εγκεφαλικά στο άκουσμα του ονόματος του Ρώσου προέδρου,
να τι κρύβεται πίσω από τη ρωσοφοβία που σκοπίμως καλλιεργείται.

Η Ρωσία δεν είναι δαιμονοποιημένη επειδή είναι "δικτατορική" ή "επικίνδυνη". Είναι δαιμονοποιημένη γιατί χαλάει το παιχνίδι. Τολμά να προκαλέσει τη δυτική μονοκρατορία εκεί που δεν την περιμένουν: στην Αφρική, την ήπειρο που η Δύση θεωρούσε προ πολλού “δεδομένη”.
Σήμερα, πάνω από 40 αφρικανικά κράτη έχουν υπογράψει στρατιωτικές συμφωνίες με τη Ρωσία. Μιλάμε για χώρες που λαμβάνουν δωρεάν σιτηρά, οπλισμό, αντιαεροπορικά συστήματα, στρατιωτική εκπαίδευση κ τεχνική υποστήριξη ,όχι για να κάνουν πολέμους, αλλά για να μπορούν να αμυνθούν. Για να μην επαναληφθούν βομβαρδισμοί τύπου Λιβύης ,"στο όνομα της Δημοκρατίας", με τη Δύση να παίζει τον ρόλο του εισβολέα κ του σωτήρα μαζί.
Χώρες όπως το Μαλί, ο Νίγηρας κ η Μπουρκίνα Φάσο, με στήριξη από τη Ρωσία, δημιουργούν κοινή στρατιωτική δύναμη για να αποτρέψουν κάθε επέμβαση. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Αφρική σηκώνει το κεφάλι της, κ δεν κρατά πια λιανοντούφεκα , είναι εξοπλισμένη κ αποφασισμένη.
Αυτό τρομοκρατεί τις πρώην αποικιοκρατικές δυνάμεις, ιδίως τη Γαλλία, η οποία βλέπει πλέον τους συμμάχους της στην ήπειρο να τη διώχνουν χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Η Ρωσία δεν δίνει μαθήματα δημοκρατίας, δίνει μέσα κυριαρχίας. Κι αυτό την καθιστά πραγματική απειλή για τα σχέδια της Δύσης. Γιατί τα σιτηρά, οι S-300 κ οι σύμμαχοι στην Αφρική είναι γεωπολιτική δύναμη, όχι «φιλοδοξία απομονωμένου ηγέτη» όπως προσπαθούν να την παρουσιάσουν τα δυτικά μέσα.
Από την άλλη, η Ευρώπη απομακρύνεται από την πραγματικότητα. Επικεντρώνεται σε ιδεολογικά project, ασχολείται με τη νομική αναγνώριση φύλου στην εφηβεία μέχρι τα έντομα στο πιάτο μας, νομίζοντας ότι αυτά θα της εξασφαλίσουν παγκόσμιο ρόλο. Όμως ο κόσμος αλλάζει, κ δεν την περιμένει. Η "πίτα" της παγκόσμιας επιρροής μικραίνει για την Ευρώπη κ η Ρωσία παίρνει μερίδιο.
Το πραγματικό πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο γεωπολιτικό. Είναι κ οικονομικό κ ταξικό. Ενώ η «πίτα» μικραίνει, οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, οι “ειδικοί”, οι εργολάβοι ΕΣΠΑ, οι ΜΚΟτζήδες κ οι πολιτικοί παρατρεχάμενοι συνεχίζουν να την μοιράζονται μεταξύ τους.
Οι απλοί πολίτες πληρώνουν τον λογαριασμό: φτωχοποίηση, ακρίβεια, ενεργειακή εξάρτηση, κατάρρευση εισοδήματος.
Ούτε λόγος φυσικά για αυτοκριτική από τις ευρωπαϊκές ελίτ. Προτιμούν να δείχνουν προς τον "κακό Πούτιν", αντί να παραδεχτούν πως χάνουν έδαφος επειδή απέτυχαν, όχι γιατί η Ρωσία "παραβιάζει διεθνές δίκαιο".
Το επιχείρημα της "ρωσικής απειλής" είναι το προπέτασμα καπνού για να καλύψουν το γεγονός ότι το μονοπώλιό τους τελείωσε.
Όσο οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν καταλαβαίνουν τι πραγματικά συμβαίνει, τόσο θα συνεχίσουν να φτωχαίνουν. Κι όσο δεν απαιτούν αλλαγή, τόσο θα κυβερνώνται από άδεια κουστούμια με πτυχία διασύνδεσης κ όχι διοίκησης, που απλώς διαχειρίζονται την παρακμή.
Ένα είναι βέβαιο, αυτή η Ευρώπη οδεύει προς διάλυση.
Κωστας Κωστοπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου