Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Όταν ο Κύριός μας ζούσε στη Γη, μεταξύ των μαθητών του υπήρχε ένας προδότης, ο Ιούδας. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν πιστοί.

 Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, η Βασιλική του Εθνικού Ιερού της Αμώμου Συλλήψεως και κείμενο
Πριν την Δευτέρα παρουσία του Κυρίου τα πράγματα θα αλλάξουν. Θα υπάρχουν λίγοι κληρικοί πιστοί στον Χριστό. Τα πράγματα θα αντιστραφούν. θα υπάρχουν λίγοι αληθινοί Ποιμένες.

 ~ π. Νικολάι Ραγκόζιν

3 σχόλια:

  1. ♰ Προφητεία Όσιου Νείλου του Μυροβλήτου.

    “Η πλάνη του Αντιχρίστου”

    Οι τότε άνθρωποι θα αγριέψουν και θα γίνουν ωσάν θηρία από την πλάνην του Αντιχρίστου. Δεν θα υπάρχει σεβασμός εις τούς γονείς και γεροντοτέρους, η αγάπη θα εκλείψει, οι δε Ποιμένες των Χριστιανών Αρχιερείς και Ιερείς θα είναι ώς επί το πλείστον, άνδρες κενόδοξοι, παντελώς μη γνωρίζοντες την δεξιάν οδόν από την αριστεράν.

    Τότε θα αλλάξουν ήθη και παραδόσεις των Χριστιανών και της Εκκλησίας. Η σωφροσύνη θα χαθεί από τους ανθρώπους και θα βασιλεύσει η ασωτία.

    Οι Εκκλησίες τού Θεού θα στερηθούν ευλαβών και ευσεβών Ποιμένων και αλλοίμονο τότε εις τούς εν τω κόσμω ευρισκομένους Χριστιανούς οι οποίοι θα στερηθούν τελείως την πίστιν, διότι δεν θα βλέπουν από κανένα φώς επιγνώσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσοι πιστεύουν ότι οι καταστάσεις στην Εκκλησία θα εξελιχθούν προς το καλό, ας διαβάσουν πολύ προσεκτικά την επόμενη προφητεία του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, που είπε στον γιατρό του Γιώργο Πιπεράκη.

    (Είναι η τελευταία ενότητα με τίτλο: «Θα πιαστείτε από την κολώνα της Εκκλησίας»).

    https://www.orthodoxianewsagency.gr/epikairotita/o-giatros-tou-agiou-porfyriou-eksomolo

    Την αντιγράφω ακριβώς, παρακάτω:

    «Θα πιαστείτε από την κολώνα της Εκκλησίας»

    «Όταν κάναμε κουβέντα (με τον Άγιο Πορφύριο) για την κατάπτωση του κόσμου και ότι πηγαίνει προς το κακό έλεγε ότι ‘‘όλα χαλάνε, θα πηγαίνουμε προς το χειρότερο, προς το κακό’’, ενώ τόνιζε ότι θα φτάσουμε ακόμα και στην αποστασία του κλήρου. Τον ρώτησα με αγωνία, εμείς τι θα κάνουμε; Μου είπε ότι θα πιαστείτε από την κολώνα της Εκκλησίας και θα κρατιέστε εκεί. Καλά του είπα, ποια θα είναι η Εκκλησία, τι σημαίνει να κρατηθούμε από την κολώνα της Εκκλησίας; Εκείνος επέμεινε, από την πίστη σας, από την αληθινή Εκκλησία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε Εμμανουήλ

    ♰ Καὶ τὸ Πνεῦμα καὶ ἡ νύμφη λέγουσιν· Ἔρχου. καὶ ὁ ἀκούων εἰπάτω· Ἔρχου. καὶ ὁ διψῶν ἐρχέσθω, καὶ ὁ θέλων λαβέτω ὕδωρ ζωῆς δωρεάν.


    Καὶ τὸ Πνεῦμα, ποὺ ἐστάλη καὶ μένει εἰς τὴν νύμφην, καὶ ἡ νύμφη Ἐκκλησία, ποὺ ἐμπνέεται ἀπὸ αὐτό, λέγουν· Ἔλα, Νυμφίε. Καὶ καθένας, ποὺ ἀκούει τοὺς λόγους τῆς προφητείας, ἂς εἴπῃ καὶ αὐτός· Ἔλα, Νυμφίε. Διότι ὁ Χριστὸς εἶναι Νυμφίος ὄχι μόνον διὰ τὴν Ἐκκλησίαν ὁλόκληρον, ἀλλὰ καὶ διὰ τὸν κάθε πιστὸν χωριστά. Καὶ ἐκεῖνος, ποὺ διψᾷ καὶ ποθεῖ τὸν Νυμφίον καὶ τὴν ζωὴν καὶ τὴν χαρὰν ποὺ μεταδίδει αὐτός, ἂς ἔλθῃ· ὅποιος θέλει, ἂς πάρῃ δωρεὰν νερό, ποὺ παρέχει τὴν αἰώνιον ζωήν.

    Αποκάλυψις Ιωάννου
    Κεφ.22,17
    Ερμηνευτική απόδοση Παναγιώτη Ν. Τρεμπέλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή