Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Λουκούμια Τριαντάφυλλο

 

Συστατικά

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

500 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
700 γρ. νερό
1 κ.γ. ξινό (κιτρικό οξύ)
150 γρ. κορν φλάουρ
20 γρ. ροδόνερο
100 γρ. άχνη ζάχαρη
 
 Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 500 γρ. νερό, τη ζάχαρη και το ξινό, και αφήνουμε για 4-5 λεπτά να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ 100 γρ. κορν φλάουρ και 200 γρ. νερό, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και ανακατεύουμε συνεχώς με μια σπάτουλα σιλικόνης για 35-40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το μείγμα. (Ο χρόνος μαγειρέματος ενδέχεται να διαφοροποιείται ανάλογα με το μέγεθος της κατσαρόλας.) 
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το ροδόνερο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, και ανακατεύουμε ξανά με τη σπάτουλα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι διαστάσεων 20x20 εκ. και μεταφέρουμε μέσα το μείγμα.
Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα με ένα κουτάλι και το αφήνουμε στην άκρη για 1-2 μέρες να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ την άχνη ζάχαρη και το υπόλοιπο κορν φλάουρ, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα της άχνης ζάχαρης σε ένα ξύλο κοπής, μεταφέρουμε πάνω το μείγμα για τα λουκούμια, και ρίχνουμε ακόμα λίγη άχνη ζάχαρη-κορν φλάουρ.
Πασπαλίζουμε ένα μαχαίρι με το μείγμα της άχνης ζάχαρης, ώστε να μην κολλάει.
Κόβουμε το μείγμα για τα λουκούμια σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα μεταφέρουμε στο μπολ με την άχνη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας βυθίζοντάς τα κομμάτια στο μείγμα.
Αποθηκεύουμε μαζί με την άχνη και το κορν φλάουρ σε κουτί ή δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

1 σχόλιο: