Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Των Μυροφόρων_ Εἰς τὴν Λιτὴν Στιχηρὰ Ἰδιόμελα. Ἦχος α'

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Μυροφόροι γυναῖκες, τῷ τάφῳ τί προσήλθετε; τί ζητεῖτε τὸν ζῶντα ἐν νεκροῖς; Ἀνέστη ὁ Κύριος, θαρσεῖτε, βοᾷ ὁ Ἄγγελος.
Μετὰ φόβου ἦλθον αἱ Γυναῖκες, ἐπὶ τὸ μνῆμα, ἀρώμασι τὸ σῶμά σου μυρίσαι σπουδάζουσαι, καὶ τοῦτο μὴ εὑροῦσαι, διηπόρουν πρὸς ἀλλήλας, ἀγνοοῦσαι τὴν Ἀνάστασιν· ἀλλ΄ ἐπέστη αὐταῖς Ἄγγελος, καὶ εἶπεν· Ἀνέστη Χριστός, δωρούμενος ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.
λθον ἐπὶ τὸ μνημεῖον, ἡ Μαγδαληνὴ καὶ ἡ ἄλλη Μαρία, ζητοῦσαι τὸν Κύριον, καὶ τὸν Ἄγγελον εἶδον ὡσεὶ ἀστραπήν, καθεζόμενον ἐπὶ τὸν λίθον, καὶ λέγοντα αὐταῖς· Τί ζητεῖτε τὸν ζῶντα μετὰ τῶν τεθνεώτων; ἀνέστη, καθὼς εἶπεν· ἐν Γαλιλαίᾳ αὐτὸν εὑρήσετε, πρὸς ὃν βοήσωμεν· ὁ ἀναστὰς ἐκ τῶν νεκρῶν, Κύριε δόξα σοι.

 

1 σχόλιο:

  1. Η ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ.

    Μιλά ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Βολουδάκης, (Κυριακή 30/4/2023, ώρα 12:30).

    "Χριστός Ανέστη!
    Ο Χριστός δεν μας κρατά σε απόσταση αλλά δίνει σε όποιον άνθρωπο πιστεύει σε Αυτόν την δυνατότητα να θαυματουργεί. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε "Θεοί κεκελευσμένοι".
    Θα μπορούσε να μην πεθάνει ο Χριστός. Δεν χρωστούσε θάνατο γιατί είναι Αναμάρτητος. Εάν, όμως, δεν πέθαινε ο Χριστός δεν θα μπορούσαμε να τον ακολουθήσουμε στην Ανάστασή Του.
    Η Παναγία μας είδε πρώτη τον Αναστάντα Χριστό και κράτησε τους πόδας Του. Ο πληθυντικός είναι για να συσκιαστεί το γεγονός. Κι αυτό φαίνεται από το ότι είπε έπειτα στην Οσία Μαρία την Μαγδαληνή "Mη μου άπτου". Ακολουθούσαν οι άλλες Μυροφόρες αλλά δεν Τον είδαν όλες. Η Παναγία μας τον είδε πρώτη.
    Περί κληρονομικότητας και ψυχικών παθήσεων: Ο ψυχοπαθής άνθρωπος δεν βάζει τίποτα πάνω από την γνώμη του, γι'αυτό δέχεται με την συγκατάθεσή του την δαιμονική δύναμη. Η ψυχή δεν κληρονομείται. Οι ψυχικές παθήσεις είναι επιλογή (του ανθρώπου). Εάν ο άνθρωπος δεν μάθει να μιλάει στον Πνευματικό του, δεν μπορεί να μάθει να μιλάει με τον Θεό. Όποιος δεν μιλάει με τον Πνευματικό του ακούει τον εαυτό του."

    https://www.youtube.com/watch?v=p4NzOVZmLWA

    ΑπάντησηΔιαγραφή