Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Ρόμπερτ Κιγιοσάκι: «Έρχονται παγκόσμιο κραχ και εποχή μεγάλης πείνας – Να έχετε όπλα, γη, βενζίνη και χρυσό»!

Ρόμπερτ Κιγιοσάκι: «Έρχονται παγκόσμιο κραχ και εποχή μεγάλης πείνας – Να έχετε όπλα, γη, βενζίνη και χρυσό»!

Ο διάσημος επενδυτής και επιχειρηματίας Ρόμπερτ Κιγιοσάκι προειδοποίησε ότι έρχεται παγκόσμιο οικονομικό «κραχ» συνοδευόμενο από εποχές πείνας.

Kαι επειδή προβλέπει καταστάσεις που απεικονίζονται μόνο σε μετα-αποκαλυπτικές ταινίες, προειδοποιεί άπαντες να συγκεντρώσουν «βενζίνη, γη, όπλα και χρυσό» γιατί σύντομα μόνο αυτά θα έχουν αξία.

«Συνεπώς, προετοιμαστείτε» επισημαίνει.

Πράγματι, σε συνέντευξη που πήρε από τον Chris Martenson, τον συγγραφέα του βιβλίου «The Crash Course» που επανακυκλοφόρησε, και το οποίο πραγματεύεται μια σειρά κρίσεων που βιώνει ο κόσμος και τη διασύνδεσή τους, στο επεισόδιο του The Rich Dad Radio Show που μεταδόθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, σχολίασε:

«Πρόκειται για ένα προφητικό βιβλίο… μας προειδοποιεί για το τι πρόκειται να συμβεί, υπονοώντας το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό κραχ στην ιστορία έρχεται…  Όταν το κραχ του 2008 χτύπησε… δεν έλυσε το πρόβλημα, το έκανε χειρότερο.

Ήταν εύκολο όμως να προβλέψουμε γιατί η μεγαλύτερη συντριβή ήταν προ των πυλών.
Και νομίζω ότι για άλλη μία φορά βρισκόμαστε σε μια παρόμοια κατάσταση».

Επιπλέον, ο γκουρού των personal finance εξέφρασε τις απαισιόδοξες προσδοκίες του για επερχόμενο λιμό και επακόλουθες κοινωνικές αναταραχές, μαζί με προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης…

Αναφερόμενος στο πώς να επιβιώσουμε από την επικείμενη καταστρεπτική κρίση, έκανε λόγο για τέσσερα «G», έδαφος (ground), βενζίνη (gazoline), όπλα (guns) και χρυσός (gold)…

Προετοιμαζόμουν εδώ και χρόνια, αναφέρει.

Νωρίτερα, ο Ρόμπερτ Κιγιοσάκι είχε εκφράσει την ανησυχία του ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός θα «εξαλείψει το 50% του πληθυσμού των ΗΠΑ», καθώς και ότι οι συντάξεις θα μείνουν απλήρωτες σε περίπτωση κατάρρευσης του χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα fiat νομίσματα δεν έχουν πλέον αξία λόγω του πληθωρισμού και των κεντρικών τραπεζών που το υπερτυπώνουν.

Όπως εξήγησε, «Μπορείς να πας οπουδήποτε με χρυσό και ασήμι, και σου λένε “καλώς ήρθες!”.

Πας με αυτά τα χάρτινα πράγματα και σου λένε: “δεν ξέρουμε πια ποια είναι η αξία τους, γιατί τυπώνουν τόσο πολλά από αυτά”.

Οι μέρες του δολαρίου ΗΠΑ ως αποθεματικού νομίσματος του κόσμου είναι μετρημένες.

Το δολάριο ήταν τόσο καλό όσο ο χρυσός, όμως όλα έχουν αλλάξει, και σήμερα αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα παγκοσμίως.  Ανησυχώ πολύ ότι το τέλος της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας ήρθε».

Προηγούμενες προειδοποιήσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κιγιοσάκι προειδοποιεί εδώ και αρκετό καιρό για ένα «γιγάντιο κραχ». Στα μέσα Φεβρουαρίου, εξήγησε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών «αναγκάστηκε να τυπώσει δισεκατομμύρια σε πλαστά χρήματα», όπως περιέγραψε το δολάριο ΗΠΑ.

Στα τέλη Ιανουαρίου, προειδοποίησε επίσης για «δύσκολη οικονομική προσγείωση» ως αποτέλεσμα των αυξανόμενων «κακών ειδήσεων, της χρεοκοπίας, της ανεργίας [και] των αστέγων», προτείνοντας παράλληλα επένδυση σε πολύτιμα μέταλλα και Bitcoin – στοιχεία που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη οικονομική καταιγίδα.

 πηγή

9 σχόλια:

  1. Χριστό να έχουμε και μην ασχολείστε με τον χρυσό. Και το pronews απ' όπου είναι η δημοσίευση έχει απογοητεύσει φρικτά. Απ' τον καιρό που έσκασε η ιστορία της Κιβωτού και πώς την κάλυψαν και τι έλεγαν εγώ ούτε κλικ. Άσε τους σχολιαστές, γεμάτο δωδεκαθεϊστές, νεογνωστικούς και λοιπούς καλικάντζαρους είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπλα, γη, βενζίνη και χρυσό...

    Λοιπόν, όπλα. Ε ένα μικρό κομποσκοινάκι το έχω, πάει αυτό, καλυμμένος είμαι από όπλο.

    Γη, ο κηπάκος της γιαγιάς υπάρχει.

    Βενζίνη, ούτως ή άλλως δεν οδηγώ.

    Χρυσό άστον, Χριστό να έχουμε.

    Έτοιμος είμαι για το κραχ, αμήν και πότε γιατί ο κόσμος όπως πάει σε καλό δεν πάει. Αμήν να καταστραφεί η Νινευή όπως τον καιρό του Τοβία, ταχύ να γκρεμιστεί ο πύργος της Βαβέλ. Γλέντι με αρνιά στα συντρίμμια της θα στήσω όταν πράγματι γκρεμιστεί, κι αν δεν υπάρχουν αρνιά δεν πειράζει, θα στήσω γλέντι με αρνιά χωρίς τα αρνιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρεπει να μαθουμε να βλεπουμε οχι το δεντρο αλλα το δασος ,τετοιες δημοσιευσεις μας δειχνουν την μεγαλη εικονα ,οχι φυσικα να μαζεψουμε χρυσο ,αλλα να χουμε το νου μας ανθρωπινως να κανουμε ο καθενας οτι μπορει να γινει αυταρκης και κυριως να ξεκολησουμε απο τα διαδικτια και τα κινητα μας ,αυτο καταλαβαινω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Δημήτρη, τέτοιες δημοσιεύσεις από ιστοσελίδες του τύπου pronews μας δείχνουν ότι ψαρεύουν κλικ. Επίσης, τέτοιες δηλώσεις από ανθρώπους του χρηματιστηρίου μας δείχνουν ότι ψάχνουν δημοσιότητα, ή/και προσπαθούν να δημιουργήσουν κι από καμιά μικροαναταραχή για να επωφεληθούν από το πανωκάτω των τιμών των μετοχών.

    Παρά ταύτα, το λέω και βροντοφωνάζω, μακάρι να έχει δίκιο και να γκρεμιστεί η Βαβέλ, χρόνια τώρα το θέλω κι ας χάσω κι εγώ τις οικονομίες μου που δεν είναι μηδαμινές για έναν ιδιώτη καθότι στα νιάτα μου δούλεψα και στο εξωτερικό. Δεν μπορεί νουνεχής, ισορροπημένος και μη καλαμοκαβαλημένος άνθρωπος να διακρίνει ευοίωνο μέλλον για τον κόσμο, όπως είναι και όπως πάει και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς. Εκτός αν είναι κανένας εύπιστος, αφελής ή και πράκτορας. Είμαι ο ίδιος με 2:44 και 2:57, έτσι για να συνεννοούμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σημείωση: δεν υπάρχει καλό μέλλον για τον πλανήτη, εννοώ με όρους κόσμου. Με όρους Χριστού φυσικά και υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όποιος έχει ΠΡΑΣΓΜΑΤΙΚΑ τον αληθινό Θεό, ΕΧΕΙ και ΟΛΑ όσα έχει ο αληθινός Θεός. Δηλαδή έχει ΟΛΑ όσα του χρειάζονται πραγματικά, τα οποία θα του ΔΩΣΕΙ (την κατάλληλη στιγμή) ο αληθινός Θεός.

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον λαό, είναι ότι είναι βαθιά ακατήχητος από την Αγία Γραφή και τους Αγίους της Εκκλησίας, και ακούει διάφορες ανοησίες (τις ακούει, σε κάποιες περιπτώσεις, και εντός της Εκκλησίας).

    Επίσης το μεγαλύτερο μέρος του λαού δεν ζει πραγματικά Ορθόδοξα Χριστιανικά, και συνεπώς δεν πιστεύει πραγματικά στον αληθινό Θεό της Εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μίλησε και ο προφήτης κιγιοσακι! Που γεννήθηκε ζαμπλουτος πουλάει βιβλία με ένα κάρο ανοησίες πως να γίνεις πλούσιος! Τι περιμένει κανείς να ακούσει από ένα τέτοιο άνθρωπο που για Θεό έχει το χρήμα! Όλα θα μηδενιστούν και θα αρχίσουμε από την αρχή! Όποιος έχει ένα μικρό κομμάτι γη να ξέρει να ανοίγει ένα λάκκο, ένα κομποσχοίνι και την ευχή! Αυτά χρειάζεται ένας άνθρωπος !

      Διαγραφή
  7. π.Θεωνάς Κουμγιουτζίδης25 Φεβρουαρίου 2023 στις 5:14 μ.μ.

    Το θαυμαστό ειναι πως ο προφητικός λόγος συγκλίνει με τους επαγγελματίες τεχνοκράτες ,αυτό ειναι το δίδαγμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άλλη παγίδα αυτή.

    Μου φαίνεται στον αγ.Αρεθα Καισαρείας το είχα διαβάσει,πως στο φοβερό Κριτήριο ο Σατανάς θα καυχηθη την απιστία των ανθρώπων,
    ...πως αυτοί ζήτησαν να τους σφραγίσει με τον αριθμό του (666)για να τους δώσει να φάνε κ έτσι καταφύγανε οι άνθρωποι στην δική του ' πρόνοια κ όχι στην πρόνοια του Θεού για τις υλικές τους ανάγκες.

    Και ενώ τότε με τους διωγμούς ο διάβολος έδωσε στο Θεό πολλούς Μάρτυρες,επειδή η σπάθη του τυράννου απειλούσε κ απαιτούσε θυσία στα είδωλα,δηλαδή στον διάβολο,
    τώρα έχει μάθει πως υπάρχουν αντιδράσεις και έτσι βελτιώνει τις παγίδες,τις κρύβει πιο πολύ.Ετσι θα φτιάξει εξαρτημένους από τον αριθμό του κ νικημένους κ εγκαταλειμμένους από Την Θ.Χαρη έτσι ώστε με το γάντι να του αποδώσουν την τιμή και την λατρεία του Θηρίου.
    Έτσι στο κριτήριο,θα πει Οτι αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι ζητιανεψαν την κηδεμονία του...
    Ουσιαστικά ζητάει συνειδητή άρνηση για να ικανοποιήσει κάθε υλική ανάγκη,για την πιο μεγάλη πτώση του ανθρώπου.
    Δεν ξέρω αν έχει αλλά σχέδια Ο Θεός,πάντως όλα αυτά προετοιμάζουν.
    Ας προετοιμαστούμε κιεμεις!

    Οι άγιοι Πατέρες έχουν μιλήσει πως θα δώσει Ο Θεός μια ευκαιρία ακόμη ,όπως είπε κ ο γ.Παισιος κ αυτή είναι η επιστροφή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή