Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Ξεθρόνιασμα ;;

Αδελφοί , δείτε τα ανατριχιαστικά στιγμιότυπα μιας από τις αιτίες  του καταστροφικού σεισμού της Κρήτης, στη περιοχή του Αρκαλοχωρίου! Έχουμε ξεφύγει τελείως εμείς οι άνθρωποι. Ο Κύριος να μας ελεήσει!


 

 Γράφει κάτω από το βίντεο:

Εγκαίνια ή Θρόνιασμα, όπως λέμε εδώ στην Κρήτη, είναι η τελετή με την οποία καθιερώνεται και καθαγιάζεται ένας ναός και από απλό κτίσμα μεταβάλλεται σε οίκο λατρείας και προσευχής και η τράπεζά του σε ιερό θυσιαστήριο και αγία τράπεζα. Η καθιέρωση του Ναού γίνεται από τον Αρχιερέα, που είναι «εις τύπον και τόπον του Αρχιερέως Χριστού». Για την όλη τελετή χρησιμοποιούνται αρκετά υλικά, όπως καθαρό κερί, μαστίχη, σμύρνα, θυμίαμα, λείψανα αγίων μαρτύρων, άγιο μύρο, ροδόσταμο, κατασάρκιο της αγίας Τραπέζης, Αντιμήνσια κ.α. Αυτόν τον χαρακτήρα του οίκου λατρείας και προσευχής ο Ναός δεν τον αποβάλλει ΠΟΤΕ και επομένως μάταια αναζήτησα ανάλογη περίπτωση στο λήμμα ΕΚΘΡΟΝΙΣΗ ή ΞΕΘΡΟΝΙΑΣΜΑ αφού με την καθιέρωση του Ναού ως τέτοιου δεν αποβάλλει τον χαρακτήρα αυτό, και επομένως για τον οίκο λατρείας δεν είναι νοητή η αναίρεση αυτού του λατρευτικού χαρακτήρα στο διηνεκές. Ψάχνοντας την λέξη Ξεθρόνιασμα η εκθρόνιση δεν βρήκα ανάλογη περίπτωση εκείνη της Αγίας Παρασκευής, πρόκειται για το ξωκλήσι που είχε κτιστεί το 1980 στην περιφέρεια Ρουσσοχωρίων στα ερείπια προϋφιστάμενου Ναού που κατά την παράδοση ήταν αφιερωμένος στην Αγία Παρασκευή. Ούτε καν σκέψη να αποτελέσει εμπόδιο στην δημιουργία του νέου αεροδρομίου που σχεδιάζεται στο Καστέλι Πεδιάδος στην καρδιά του Νομού Ηρακλείου, γιαυτό όπως όλα δείχνουν θα γκρεμιστεί εντός των προσεχών ημερών, ήδη έγινε η τελευταία θεία λειτουργία πριν το ισοπεδώσουν οι μπουλντόζες της εργολήπτριας εταιρίας που επισπεύδει την εκτέλεση του έργου, αφού όπως όλα δείχνουν, περίπτωση μετακίνησης μάλλον δεν είναι τεχνικά εφικτή. Για την ιστορία το ξεθρόνιασμα της Αγίας Παρασκευής έγινε στις 4 Ιουνίου 2020, μετά την θεία λειτουργία απο τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου και Βιάννου, και στις συνθήκες που φαίνονται στο βίντεο που παρακολουθείτε.

5 σχόλια:

  1. ΘΥΜΊΖΩ ΟΤΙ :Ο τοπικός Δεσπότης αυτος που φαίνεται στο βιντεο πληρώθηκε απ τη εταιρεία για να συμφωνήσει με το ανοσιουργημα. Θυμίζει την προδοσία του Ιούδα και τον σεισμό και το σβήσιμο του ήλιου που ακολούθησε την Σταύρωση του Κυρίου !

    Υπάρχει ανακοίνωση της εταιρείας πως θα χρηματοδοτησει ανέγερση νεας εκκλησίας σε άλλο τόπο εφοσον συμφωνηθεί η καταστροφή τηςεκκλησίας. Ο μητροπολιτης συμφωνησε να κατεδαφισθει η Αγ.Παρασκευη, οι εργαζομενοι αρνηθηκαν να τη γκρεμίσουν και γι αυτο επελέγη η επιχωμάτωση αλλα ο χειριστης του εκσκαφεως που την έκανε σκοτωθηκε εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον τράβαγαν και βίντεο οι ευλογημένοι...
    Καλά εκεί στην Κρήτη έχουν ξεφύγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αμετανόητος Ανδρέας Νανάκης, μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, φορούσε και φοράει ακόμα μάσκες και στη θεία Λειτουργία... Ο άνθρωπος αυτός έχει τέτοια έπαρση, τον θυμάμαι πριν χρόνια που τον είχα τυχαία συναντήσει σαν αρχιμανδρίτη, που δεν καταλαβαίνει τίποτα από τέτοια, αγίους και θαύματα και οργές Θεού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με την ευθεία και πρακτική σκέψη που θα εφήρμοζε και ο πατέρας μας Θοδωρής Κολοκοτρώνης, ερωτώ: Κανείς μαλάκας μηχανικός, ή εντόπιος, δεν σκέφθηκε να γίνει υπόγειος ο ναός, ή να ενσωματωθεί σε κτιριακή δομή του αεροδρομίου; Δηλαδή δίχως τέτοια προσβολή στην Αγία Τράπεζα, να μεταφερθεί αυτή ακέραιη χαμηλότερα και να υπάρχει στον υφιστάμενο καθαγιασμένο παλαιόθεν τόπο ο ναός, είτε πλησίον του; Τόση εγκεφαλική μαλάκυνση έχουν οι σημερινοί κατασκευαστές, ενώ οι πατέρες Ρωμαίοι με απλούστατα μέσα βγάζαν λαγούς από την σκούφια; Μάλλον θα φταίει μην χάσει καμιά μονεδούλα το έργο... Να σας κόψει τον κώλο η Αγία Παρασκευή και να με συμπαθά η Αγία. Τυγχάνει η μάνα μου από κείνα τα μέρη. Θα κάνω τον σταυρό μου να υποστούν ταλαιπωρία να δούνε και την δύναμη των αγίων και του σταυρού που κάνει ο καθείς αμαρτωλός με καλήν πρόθεση! Υπάρχουν τόσα παραδείγματα και δεν μπορούσαν αυτοί να κουνήσουν έναν τόνο ας πούμε, όλο το πράγμα το άγιο, λίγα μέτρα χαμηλότερα. Την πρακτικότητα μην την σκέπτεσθε. Θα συνεργούσε η Αγία. Απαράδεκτη καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή