Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Εκοιμήθη ο π. Φιλόθεος Δοχειαρίτης

Έφυγε ο μοναχός Φιλόθεος Δοχειαρίτης 

Ο π. Φιλόθεος Δοχειαρίτης θα λειτουργεί και θα ψάλλει πλέον στο ουράνιο θυσιαστήριο. Ο πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, Ιερομόναχος Φιλόθεος, έφυγε χθες, 30 Οκτωβρίου 2021, για την όντως ζωή, όπου θα συναντηθεί με τον Γερόντα του, Γρηγόριο.

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο 

Ο †Ιερομόναχος π. Φιλόθεος Δοχειαρίτης (κατά κόσμον Γεώργιος Στυλιανού Παπαδόπουλος) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και καταγόταν από τις Αρχαίες Κλεωνές Κορινθίας. Ο πατέρας του, Στυλιανός Παπαδόπουλος (μετέπειτα Γεράσιμος μοναχός), ήταν ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής σχολής Αθηνών. Ο π. Φιλόθεος ήταν πτυχιούχος της ίδιας σχολής. Άριστος γνώστης της Βυζαντινής και της Ευρωπαϊκής μουσικής. Το 1985 εκάρη μοναχός στην Ι. Μ. Δοχειαρίου όπου και εγκαταβίωνε μέχρι την κοίμησή του (31/10/2021). Καλλίφωνος, καλλικέλαδος και ηδύς, ήταν ο πρωτοψάλτης της ιεράς μονής.  

Αιωνία η μνήμη του!

 

 

 

 

Μακαριστοί Γέροντες Δοχειαρίτες, Γρηγόριε, Απολλώ και Φιλόθεε, πρεσβεύετε υπέρ ημών στον Κύριο! Την Ευχή σας! Αιωνία η μνήμη σας! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

 Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, γένι, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώρος

2 σχόλια:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=t-sf8iWDi1c

    https://www.youtube.com/watch?v=JhW9yxay0VE

    https://www.youtube.com/watch?v=xEJyQ8JXwbI

    Καλόν Παράδεισον π. Φιλόθεε!
    Την εὐχή σου να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας τον αναπαύσει ο Κύριος από τους κόπους του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή