Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Ένα διαχρονικό παράδειγμα άρνησης της πίστης

Greek Orthodox Religious Tourism: ΤΜΗΜΑ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ  ΝΥΣΣΗΣ, Ι.Ν ΑΓ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ.

Ένα διαχρονικό παράδειγμα άρνησης της Πίστεως υπάρχει στην χαριτωμένη διήγηση του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης για το ποιο είναι το επάγγελμα του Χριστιανού.
Στο έργο του αυτό ο Άγιος αναφέρει πως κάποιος θαυματοποιός γύμνασε έναν πίθηκο ώστε να επιδίδεται με ευκινησία σε διάφορες χορευτικές φιγούρες. Του φόρεσε μια μάσκα χορευτή και ένα κατάλληλο ρούχο για τα νούμερά του. Τον συνόδευσε με μουσική και ο πίθηκος τα κατάφερνε τέλεια στα λυγίσματά του κρύβοντας τον πραγματικό του εαυτό. Και ενώ το θέατρο ήταν γοητευμένο μαζί του, ένας έξυπνος θεατής, θέλησε να δείξει στο πλήθος ότι ο χορευτής ήταν πίθηκος. Την ώρα λοιπόν που κορυφωνόταν ο χορός και το τραγούδι αρμονικά, πέταξε πάνω στη σκηνή αμύγδαλα, που ως γνωστόν ερεθίζουν τη λαιμαργία των ζώων αυτών. Ο πίθηκος τότε αμέσως, ξέχασε και χορό και χειροκροτήματα και ωραία ρούχα και όρμησε στα αμύγδαλα πιάνοντας όσο περισσότερα μπορούσε. Μάλιστα για να τα τρώει πιο εύκολα, έσκισε την μάσκα του ώστε όλο το θέατρο να γελάσει περιπαιχτικά, αφού μέσα από τα λείψανα της προσωπίδας φάνηκε τόσο άσχημος και κωμικός.
 
Όπως λοιπόν η λαιμαργία του πιθήκου αποκάλυψε την αληθινή φύση του, έτσι και όσοι δεν διαμόρφωσαν και δεν προφύλαξαν αληθινά τον εαυτό τους με την Πίστη, αποκαλύπτονται εύκολα σε κάθε δόλωμα του Σατανά, πως είναι κάτι άλλο απ’ αυτό που φαίνονται και λέγονται.
 
Σήμερα η δόλια αγορά του Εωσφόρου πρότεινε στο κοιμισμένο και άβουλο πλήθος τα δήθεν σωστικά νέα υγειονομικά σκευάσματα του θανάτου, για να φανερωθούν τελικά ποιοι έχουν ψυχή πιθήκου και υποκριτικά μιμούνται τον Χριστιανό.
 Οι μάσκες ξαφνικά έπεσαν! 
Είδαμε επισκόπους, θεολόγους, γεροντάδες, ασκητές, ευσεβείς και αφιερωμένους, να τρέχουν καθ’ υπόδειξιν των Μασόνων πνευματικών τους Πατέρων της παραμόρφωσης του πονηρού, να πάρουν το προσωπικό τους νούμερο της αρνήσεως του αγίου βαπτίσματος, να χάνουν δυστυχώς για πάντα τον Παράδεισο εν ζωή, να παραδίδονται ανεπιστρεπτί στην κυριαρχία του πονηρού.
 
Αλήθεια, αγαπημένοι μας φίλοι, 
ας αναρωτηθούμε, θέλουμε να είμαστε όντως στην πράξη Χριστιανοί Ορθόδοξοι, ακόλουθοι του Τιμίου Σταυρού του Χριστού, ή μήπως απατώμαστε από τα αμύγδαλα της Νέας Τάξης, την μάσκα και το εμβόλιο και ό,τι άλλο έπεται;

 

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Με μαθηματική ακρίβεια αυτό θα έλεγες.
      Όχι πως το σκέφτηκα, αλλά μόλις το είδα λέω μπράβο.
      Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος αρχές δεκαετίας του 70.
      "Οι αριθμημένοι" ο τίτλος.
      Πρωταγωνιστής ο ίδιος.
      Τώρα εξεμέτρησε το ζήν.
      Στην παράσταση πάλευε να αλλάξει την κοινωνία στην οποία ο καθένας είχε το δικό του αριθμό.
      Δύο αδερφές με αριθμούς πάνω από 90 ήταν άνετες.
      Ένα αγόρι με αριθμό 12 σκοτώθηκε πέφτοντας από το ποδήλατο.
      Και μια άλλη παράσταση στο Θέατρο Αυλαία με τίτλο "Μια πνοή λουλουδιών" αξέχαστη.
      Ο λόγος το έφερε.


      Διαγραφή