Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Ελληνίδα μάνα ξεσπά: «Μόνο στην Ελλάδα έχω νιώσει να είναι τα παιδιά τόσο ανεπιθύμητα»




Το ξέσπασμα Ελληνίδας μαμάς για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις οικογένειες με μικρά παιδιά σε ορισμένες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, είναι απολύτως δικαιολογημένο.

Μπορεί οι Έλληνες να θεωρούμαστε από τους πιο φιλόξενους λαούς, ωστόσο, συχνά την αρετή μας αυτή τη δείχνουμε μόνο στους τουρίστες και όχι για τους συμπατριώτες μας -και δη τους γονείς με μικρά παιδιά.

Ξέσπασμα Ελληνίδας μαμάς: Ενοχλήθηκε από την ταμπέλα σε ελληνική ταβέρνα

Χωρίς να ισχυρίζεται πως πολλοί γονείς μικρών παιδιών αποφεύγουν να τα περιορίσουν στις οικογενειακές κοινωνικές εξόδους τους, έτσι ώστε να μην ενοχλούν τους γύρω, μια Ελληνίδα μαμά, η οποία τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στο Λονδίνο, παρατήρησε σε μία ελληνική ταβέρνα κάτι που την ενόχλησε πολύ.

Η Φ. Μ., λοιπόν, φίλη του Infokids.gr, βρέθηκε τον περασμένο μήνα για διακοπές στην Ελλάδα με τον σύζυγο και τα δύο μικρά παιδιά της, και κατά την επίσκεψή της σε οικογενειακή επιχείρηση εστίασης “έπεσε πάνω” σε αυτή την ταμπέλα που την έκανε να θυμώσει και να γράψει το παρακάτω, με το οποίο πιστεύουμε, ότι πολλοί θα συμφωνήσετε:

Ξέσπασμα Ελληνίδας μαμάς: Μόνο στην Ελλάδα έχω νιώσει να είναι τα παιδιά τόσο ανεπιθύμητα

“Μόνο στην Ελλάδα έχω νιώσει να είναι τα παιδιά τόσο ανεπιθύμητα. Έχω ταξιδέψει αρκετά και ουδέποτε έχω συναντήσει τέτοια πινακίδα. Πάντα τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα, ακόμα και στα πιο καλά εστιατόρια με αστέρια Michellin.

Στην Ελλάδα, σε οικογενειακή ταβέρνα βρήκα αυτή την ειδοποίηση. Και σε οικογενειακή επιχείρηση ενοικίασης δωματίων (που ήταν γεμάτα νεαρές οικογένειες), ο μαιτρ του εστιατορίου με αποθάρρυνε από το να καθίσω με το 8 μηνών αγοράκι μου στα τραπέζια μπροστά στη θάλασσα, διότι “με τόσα παιδιά, κάπου έχουμε χάσει το εστιατόριο“…

Ξέσπασμα Ελληνίδας μαμάς: Αρκετά πια με την κουλτούρα των γιαγιάδων-babysitter που αφαιρεί τα παιδιά από την κοινωνική ζωή

Δε λέω να τα έχουμε ανεξέλεγκτα και χωρίς τρόπους. Δε λέω να τσιρίζουν μες τα αυτιά του κόσμου συνεχόμενα. Και όντως κάποια μικράκια είναι πιο ατίθασα από άλλα. Αλλά αρκετά πια με την κουλτούρα των γιαγιάδων-babysitter που αφαιρεί τα παιδιά από την κοινωνική ζωή. Είναι δικά σας τα παιδιά, people. Μάθετέ τους τρόπους και πάρτε τα μαζί στην ταβέρνα να χαρούνε λίγο. Προσπαθήστε το λιγάκι.

Δεν χάλασε ο κόσμος να γεμίσουμε ένα τραπέζι εστιατορίου με μαρκαδόρους και ζωγραφιές προκειμένου να απασχοληθούν και να απολαύσουν μαζί μας. Δεν χάθηκε ο κόσμος να παίξουν και λίγο στο τάμπλετ μισή ώρα. Κι ας φωνάξουν και λιγάκι, παιδιά είναι, όχι ρομπότ.

Ξέσπασμα Ελληνίδας μαμάς: Είναι και τα παιδιά κομμάτι της κοινωνίας και πρέπει να την χαρούν

Όποιος ενοχλείται και ρίχνει αιχμηρές ματιές, ας θυμηθεί ότι κι αυτός ήταν παιδάκι, και τα παιδάκια κλαίνε, γελάνε δυνατά, παθαίνουν tantrums. Δεν πειράζει. Δεν αποτελείται η κοινωνία μόνο από καλοντυμένους ενήλικες και καλοστρωμένα τραπέζια. Είναι και τα παιδιά κομμάτι της και πρέπει να την χαρούν.

Αν δεν τα βγάλουμε εκεί έξω, δε θα μάθουν να φέρονται σωστά, να σέβονται και να απολαμβάνουν μαζί μας.

Τα’πα και ξαλάφρωσα. Βρίστε με τώρα όλοι εσείς που θέλετε ησυχία για να φάτε καλαμαράκι. Θα το δεχτώ.”

πηγή

11 σχόλια:

  1. Όταν τα πάντα γίνονται...βιομηχανία
    ...
    ναι...και το... δήθεν ταβερνάκι
    βιομηχανία είναι πλέον

    και ο χρόνος...του
    (κι ο τόπος...του...)
    ολα χρήμα...
    και...
    όσο κι άν γκρινιάζουμε
    που τα παιδιά, δεν...
    χωράνε...εδώ...πέρα...

    αυτό... ουσιαστικά...
    δεν αλλάζει...

    ...απλά...οι "ξένοι"
    αποφασισμένοι πια πώς...

    "αυτό"...είναι η ζωή...

    έχουν μάθει να το...
    συμμαζεύουν...το πράγμα
    με...χαριτωμένα...
    ...μπαλωματάκια...

    κι εντάξει...καλά κάνουν οι άνθρωποι...
    αλλά ας μήν δίνουμε

    παραπάνω αξία απ'όσο
    αξίζει...
    σε τούτα τα καμώματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απολύτως!!! Έτι δε και υπερθεματιζω!!!!!! Πας εξω σε μια ταβέρνα ενός χωριού 200 κατοικων και σου κάνουν αυστηρές συστάσεις για τα παιδιά!!!!! Το κακό εχει παραγινει!!! Τελικώς μας φταιν ολα σαν κομπλεξικος λαος που καταντησαμε και νευρωτικος /ψυχωσικος και ξεσπαμε στην αθωωτητα και αυθορμητισμό των παιδιών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως το πρόβλημα δεν είναι τα παιδιά αλλά οι νεοέλληνες γονείς τους που τα έχουν καλομάθει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κοινωνική ζωή των παιδιών δεν είναι να συνοδεύουν τους ενήλικες στις εξόδους τους σε μαγαζιά και να παίζουν ανεξέλεγκτα γύρω από τα τραπέζια, φωνάζοντας μέχρι ουρλιάζοντας, ενώ οι γονείς συζητούν ανέμελα κι απολαμβάνουν ποτά και φαγητά. Μάλλον έχουμε παρεξηγήσει τελείως τη μοντέρνα ζωή σε σχέση με τις διαφορετικές ανάγκες των παιδιών και των ενηλίκων. Και ναι, έχει δικαίωμα να ενοχλείται όποιος πήγε στο ταβερνάκι να φάει (ότι κι αν τρώει!) κι έχει τις καραμούζες στα αυτιά του αδιαλείπτως. Έχετε το δικαίωμα να παραπονιέστε φυσικά για πινακίδες που σας θίγουν αλλά όχι να κατηγορείτε τους άλλους που έχουν κι αυτοί το δικαίωμα να βγουν σαν ενήλικες και απολαύσουν τη ζωή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν θυμάμαι καλά, η Ελλάδα είναι η ΠΡΩΤΗ χώρα στην Ευρώπη και η ΤΡΙΤΗ χώρα παγκοσμίως, στις μαζικές δολοφονίες των εκτρώσεων.

    Συνέχισε Ελλάδα να βαδίζεις στον χαμένο δρόμο που ακολουθείς, συγχρόνως όμως θα θερίζεις αναπόφευκτα και τους οδυνηρούς καρπούς των επιλογών σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θα συμφωνήσω ιδιαίτερα με την κυρία
    Έχω πάει σε μαγαζί να φάω με παρέα και ένα παιδάκι μας "καβάλισε" κανονικά
    οι καρέκλες ήταν σαν καναπέδες το στυλ τους και καβαλούσε όλα τα καθίσματα περνώντας ανάμεσα από τους πελάτες κλπ
    μπορείτε να φανταστείτε λίγο την φάση
    το αποκορύφωμα ήταν ότι η μητέρα δεν έλεγε όχι στο παιδάκι γιατί δεν ήθελε να του μάθει το "ΜΗ"
    για να μην αποκτήσει ψυχολογικά
    πάνε πολλά χρόνια
    από τότε έχουν χειροτερέψει τα πράγματα
    κάποτε όταν έβγαινε μία οικογένεια να φάει δεν γινόταν της παλαβής
    δεν ουρλιάζανε για να πάνε να φάνε, ούτε γυρίζανε γύρω γύρω να ενοχλούν
    η κυρία που ανέφερε το σχόλιο μπορεί να ένιωσε προσβολή... γιατί όμως;;;
    εάν τα παιδάκια της ήταν καλά γιατί να πειραχτεί;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μίσος για τα παιδιά, την αναπαραγωγή και την τεκνοποίηση προωθείται συστηματικά από τους οικο-φιλελέδες:
    https://kourdistoportocali.com/read-this/pediki-stathmi-os-parking-askefton-goneon-pou-anaparagonte-epikindyna/
    Η δημογραφική γενοκτονία της Ελλάδος είναι γεγονός, δεν χρειάζονταν τα εμβόλια να το επιβεβαιώσουν αυτό. Πλέον υπάρχουν στρατιές από άτεκνα γεροντοπαλίκαρα και γεροντοκόρες που δεν κρύβουν τη φρίκη τους όταν ένα παιδάκι τους ακουμπήσει παίζοντας. Ως σκυλογονείς μάλιστα, επιμένουν να χέζουν στο γρασίδι της πλατείας όπου παίζουν παιδιά που τα σαρώνει ο σταφυλόκοκκος. Άνθρωποι που περιφέρονται άσκοπα μέσα στην κοινωνία χωρίς παρόν και μέλλον, με μόνη προοπτική την κοπριά που θ' αφήσουν πίσω τους φεύγοντας. Γι' αυτό μισούν το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άρθρο του 9:21 με κάλυψε απόλυτα!Όσο για σένα...κόψε κάτι από τις υπερβολές!Δεν άκουσες τί έγινε στο γηροκομείο στην Κρήτη!!Πού ήταν τα παιδιά των γερόντων;;;

      Διαγραφή
  8. Cool...
    Το ό,τι σεβόμαστε και αγαπάμε τα μικρά παιδιά είναι αυτονόητο.
    Επειδή η κυρία στράβωσε με την ταμπέλα δεν σημαίνει ό,τι έχει δίκιο, ούτε όμως κι αυτός που την έβαλε.
    Μην παίζουμε με τα άκρα.
    Τι πιο όμορφο να ακούς παιδικές φωνές στον δρόμο, στις πλατείες κλπ
    Τι πιο άσχημο και προκλητικό να βλέπεις παιδιά ασύδοτα να διαλύουν τα πάντα και να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τα πάντα με τους νεοέλληνες γονείς να τα καμαρώνουν και να στην λένε κιόλα.
    Μα ευλογημένοι περί παίδων αγωγής δεν έχετε ακούσει;
    Εκτός του ό,τι χτίζετε τους απόλυτους ατομιστές του αύριο που θα είναι οι αυριανοί πολιτικάντηδες και δημοσιογραφίσκοι του τίποτε δημιουργείτε και τα πιο δυστυχισμένα άτομα.
    Χαρά τα παιδιά, χαρά διπλή τα έχοντα αγωγή και όμορφο φρόνημα παιδιά.
    Πικρό ποτήρι τα υπερήφανα και κακομαθημένα.

    Πριν λίγα χρόνια σε ένα νοσοκομείο νοσηλεύτηκε ένας γέροντας εκ Μάνης. Ανέστησε 8 παιδιά, όχι ένα, όχι τρια, αλλά 8. Η γυναίκα του είχε κοιμηθεί προ πολλού.
    Στο νοσοκομείο επι μήνες δεν φάνηκε κανένα να του πει ''πατέρα τι κάνεις;'' ''θες ένα ποτήρι νερό;''
    Ένας άγιος πνευματικός που τον επισκεπτόταν είπε στον διπλανό ασθενή: ''αν είναι τέτοια παιδιά καλύτερα να μην τα 'χεις''.

    Υστερόγραφο: για την κυρία που ενοχλήθηκε κι έγραψε το άρθρο: Μαντάμ περιμένετε, να δείτε όλο το πακέτο. Όχι το στιγμιότυπο μόνο. Εύχομαι να μη σκεφτείτε -σε κανένα γηροκομείο παρατημένη- ό,τι ίσως ο ταβερνιάρης τότε είχε κάποιο δίκιο...
    Θα είναι πολύ επώδυνο τότε...
    Εύχομαι πραγματικά να μην το βιώσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν βλέπω στην πινακίδα κάτι που θα με ενοχλούσε αν καθόμουν σε αυτό το μαγαζί. Το αυτονόητο λέει ο άνθρωπος.
    Μήπως το έχουμε λίγο παρακάνει με τα "δικαιώματα" των παιδιών μας;
    Οι άλλοι που είναι δίπλα μας δεν έχουν δικαιώματα;
    Κάτι ανάλογο και πολύ χειρότερο γίνεται με τα "δικαιώματα" των σκυλιών, που τα αφήνουν οι ευτυχείς "γονείς" τους να κυκλοφορούν λυμένα και ασύδοτα μέσα σε κόσμο, σε δρόμους και μαγαζιά.
    Άλλη άρρωστη μόδα της εποχής μας αυτή.
    Έχει χαθεί το μέτρο πλέον και ο σεβασμός στον άλλον έχει πάει περίπατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αντι Ελληνιδα μανα.Γραψε καλυτερα Νεοελληνιδα τηλεορασομεγαλωμενη.Τα λέει όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή