Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και γένι

Πριν πολλά χρόνια το 1974 νομίζω ήταν, ένας αγαπημένος μου πνευματικός άνθρωπος, επισκέφτηκε μαζί με τον μακαριστό Γέροντα Ιωακείμ τον Δικαίο της Ιεράς Σκήτης του Προφήτη Ηλία Αγίου Όρους την Κωνσταντινούπολη.
Κάτω από τον τρούλο της Αγίας Σοφιάς τον ρώτησε ο Γέροντας:
- Ποια είναι η ευχή σου Χαράλαμπε;
- Να πάρουμε την Πόλη Γέροντα, του απάντησε!
- Λάθος, απάντησε ο Γέροντας! Η σωστή ευχή είναι να βρεθούμε στην Άνω Ιερουσαλήμ είπε!
Αυτή θα πρέπει να είναι η ευχή κάθε αληθινού Χριστιανού που αγαπάει πραγματικά τον Κύριο του!!!
Να έχουμε την ευχή του Γέροντα Ιωακείμ ο οποίος υπήρξε φωτισμένος μαχητής του Χριστού μέχρι το τέλος της ζωής του! Πολεμήθηκε και κυνηγήθηκε όσο λίγοι, εκείνος όμως παρέμεινε μέχρι τέλους Στρατηγός της πίστεως, όπως τον αποκαλούσε ο Άγιος Παΐσιος.
Είχαμε την μεγάλη ευλογία να τον συναντήσουμε πριν μερικά χρόνια. Ήταν κοντά στις μέρες που ο Ρώσος Πατριάρχης θα επισκέπτονταν το Άγιο Όρος, εγείροντας αξιώσεις και για τη Σκήτη του Προφήτη Ηλία!
Ο Γέροντας μας είπε: Δεν τους φοβάμαι και ας ξέρω πως θα στείλουν πολλούς πράκτορες και μπράβους. Αν τολμήσουν να πουν οτιδήποτε θα τους βάλω στη θέση τους και ας με σκοτώσουν. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα οι Ρώσοι στο Άγιο Όρος. Ας τολμήσουν και θα δουν τι θα πάθουν!!!
Θαυμάσαμε την ψυχή αυτού του μαχητή του Χριστού ο οποίος μας είπε και τα εξής: Ως παλιός στρατιωτικός σας λέω ότι στην Ελλάδα ζουν μόνο τέσσερα (4) εκατομμύρια Έλληνες. Ακούστε καλά αυτό που σας λέω...
Ο Απόστολος Παύλος τον οποίο πίστα υπηρέτησε για 30 σχεδόν χρόνια στην Καβάλα, την Χριστούπολη όπως είναι το πραγματικό της όνομα, τον υποδέχτηκε στην Άνω Ιερουσαλήμ ανήμερα της εορτής του και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η ανέγερση της Ιεράς Μονής του Αγίου Σίλα στην είσοδο της Πόλης είναι έργο του Γέροντα Ιωακείμ, ο οποίος είχε καημό που τον εκδίωξαν από εκεί.
Την ευχή του και τις πρεσβείες του να έχουμε!
 Δημήτριος Γκιουζέλης
 
σχόλιο :Να θυμίσουμε την ιστορική αλήθεια  βαζοντας τα πραγματα στην θέση τους,η Σκήτη του Προφήτη Ηλία ιδρύθηκε από Ρώσους μοναχούς με ρωσικά χρήματα στα μέσα του 18ου αιώνος . Ρώσοι της Διασποράς έμεναν εκεί μέχρι που τους απέλασε ο νεοεκλεγεις πατριάρχης Βαρθολομαίος το 1992 επειδή δεν τον μνημόνευαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου