Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Οι τελευταίες στιγμές του Αγ.Ιωάννη Μαξίμοβιτς(19 Ιουνίου/2 Ἰουλίου τοῦ 1966)

Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος 
Στίς 19 Ιουνίου/2 Ἰουλίου τοῦ 1966, μετά ἀπό τή Θεία Λειτουργία, ἔμεινε προσευχόμενος στό Ἱερό γιά τρεῖς ὧρες. Στίς 3.55 μ.μ., στό μικρό δωμάτιο πού ἔμενε δίπλα στήν ἐκκλησία καί τό ὁποῖο ἀνῆκε στήν ἐνορία, χωρίς κανένα προηγούμενο σημάδι ἀσθενείας ἤ ὀδύνης, ἄφησε τήν τελευταία του πνοή ὁ Ἅγιος Ἰωάννης Μαξίμοβιτς.
Κάποιοι ἄνθρωποι πού βρίσκονταν ἐκεῖ ἄκουσαν ἕνα θόρυβο στό κελλί του, ἔτρεξαν καί τόν εἶδαν νά ἔχη πέσει ἀπό τήν καρέκλα πού καθόταν. Τόν σήκωσαν καί τόν κάθησαν πάλι σέ αὐτήν, ἐκεῖ πού εἰρηνικά ἄφησε τήν τελευταία του πνοή, ἀκριβῶς κάτω ἀπό τή θαυματουργή εἰκόνα τῆς Παναγίας τοῦ Κούρσκ. Ἀκόμη καί στό θάνατο, μιμήθηκε τόν προστάτη του Ἄγιο Ἰωάννη τοῦ Τομπόλσκ.
 
Ο Αγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς και η Παναγία του Κούρσκ


Ο σάκκος, ο οποίος φαίνεται κρεμασμένος στον λαιμό του Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς, περιέχει την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας του Κουρσκε(εδώ), ενώπιον της οποίας ο Άγιος εκοιμήθη.

 πηγή

 

Δείτε επίσης : Παρακλητικός κανόνας της Παναγίας του Κούρσκε

8 σχόλια:

  1. ΟΣΟ ΖΟΥΣΕ ο Αγιος ΙΩΆΝΝΗΣ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ ΔΕΝ είχε νταραβέρια εκκλησιαστικά με ΝΕΟημερολογίτες. ΜΟΝΟ ΜΕ τους Έλληνες που ακολουθούσαν το ΠΑΤΡΙΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ είχε ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Να τα λέμε ΟΛΑ, ΤΡΕΛΕ..ΟΧΙ ΜΙΣΕΣ αλήθειες...πες στους ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ σου...(αν ...φαγωθεί αυτό το σχόλιο ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΒΆΣΩ αλλού...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Κλασικός του παλαιού
      με εριστικές απαντήσεις.
      Δεν ξέρω γιατί όσους
      γνωρίζω από δαύτους είναι
      νευρόσπαστοι. Έχουν μαλώσει
      με όλους.

      Μακάρι να αποδίδετε τιμές
      στον άγιο Ιωάννη.
      Γιατί δεν κάνετε το ίδιο
      και για τον άγιο Παΐσιο,
      τον άγιο Ιάκωβο τον
      με συγχωρείτε;;;;

      Διαγραφή
  2. Η παράγκα μας ειναι ανεξάρτητη και αδέσποτη ,να προσέχεις όταν μιλάς για "προϊσταμένους " θα σε φάει η μαρμάγκα ...
    Υ.Σ. ναι αυτη ειναι η αλήθεια που γράφεις απλα ερωτουμε με ποίους από όλους είχε κοινωνία ,είστε πολλοί και διαφορετικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει. Αφού δηλώνετε ο΄τι ειστε αδέσποτοι, χωρίς..προιστάμενο, πάσσο...ΔΕν θα το ξαναπώ διότι ΔΕΝ έχω αποδείξεις και ΟΤΑΝ δεν έχω αποδείξεις, ΔΕΝ επιμένω. ΤΕΛΙΚΑ, ΔΕΝ έχει σημασία με ποια ΣΎΝΟΔΟ του Πατρίου κοινωνούσε...(κοινωνούσε και με τη Σύνοδο του Χρυσοστόμου, και του Κυπριανού και ήταν από αυτούς που ΕΝΘΑΡΡΥΝΑν την ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΟΧ από τη Συνοδο ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ...ΕΚΤΙΜΟΥΣΕ ΠΟΛΥ τον ΑΓΩΝΑ τον ΦΙΛΟΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ των ΓΟΧΗΔΩΝ τους οποίους πολλοί εξ υμών ΧΛΕΥΑΖΕΤΕ, ο ΚΎΡΙΟΣ ΕΙΘΕ να σας συγχωρήσει).

    ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ότι ΟΣΟ ΖΟΥΣΕ Ο ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΠΕΞΩ από ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΊΤΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΔΕΝ ήθελε να περνάει. ΉΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΟΣ και ΚΑΘΑΡΟΣ στην ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ του, παράλληλα με την ΑΚΡΑΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ άσκησή του. ΓΙ ΑΥΤΟ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ το ΣΩΜΑ του, με ΑΦΘΑΡΣΙΑ, το ΕΔΟΞΑΣΕ...Η ΠΟΝΗΡΙΑ των ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ, έγκειται στο ΟΤΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ και τα ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ. Αυτό ΕΝΩΠΙΟΝ του ΚΥΡΙΟΥ, ως ΠΟΝΗΡΙΑ λογίζεται. Όσοι κάνουν το ΛΑΘΟΣ ΑΘΕΛΑ τους, θα βρουν ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ εν Ημέρα Κρίσεως. Για τους άλλους, τους εγκάθετους, τους πληρωμένους παρα-πληροφοριοδότες, ΔΕΝ δύναμαι να γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία...

      πές μας τώρα,
      για την έλλειψη σεβασμού απο μέρους σας

      στους Άγιους Γέροντες
      που ξαναβάλαν τον νεοέλληνα

      στήν συχνότητα τής
      Ρωμηωσύνης...
      του ασκητισμού...
      ...
      στό να ξαναγίνει
      τελικά
      αναζητητής τής
      Θείας Χάριτος...

      ξεφεύγοντας από τον
      στεγνό ευσεβισμό που
      είχε κατακλυσει

      ομού... ώς ενδημική λοιμική νόσος...

      τους...γνωστούς
      ..."εκκλησιαστικούς"
      ...κύκλους...
      αλλά και τούς "γοχ"...

      Διαγραφή
  4. Αγαπητέ Δον...ΔΕΝ είναι ΑΥΤΟ το θέμα της σημερινής ανάρτησης. ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ θέμα ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΙΣ σε αυτά που σας ρωτήσαμε. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Η ΤΟΣΗ ΑΠΟΚΡΥΨΗ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ Σχετικά με την ΒΙΟΤΗ του ΑΓΙΩΤΑΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Πάρε αγαπητέ την
      απάντησή σου:

      http://trelogiannis.blogspot.com/2021/07/blog-post_93.html?m=1

      Φυσικά για αυτά που σε
      ρωτάμε... φιμώθηκες!!!

      Καλή μετάνοια.

      Διαγραφή
  5. Την είδα την απάντηση. ΓΕΜΆΤΗ ΨΕΥΔΗ και ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ.ΕΜείς γνωρίσαμε ΙΕΡΕΙΣ ΕΥΛΑΒΕΣΤΑΤΟΥΣ που έλαβαν ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ από την ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΡΏΣΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ στην ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΈΊΧΕ ο ΆΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Εσείς οι ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΊΤΕΣ, ΑΡΝΙΟΣΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ την ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΉΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ...ΑΥΤΟ είναι το ΘΈΜΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ. Μένουμε στο ΘΕΜΑ. ΔΕΝ αλλάζουμε θέμα. Καλό σας βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή