Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Μέγας Βασίλειος, το λιοντάρι του Χριστού.

Είπε  Γέρων : Εσύ τι λες,  ήταν ποτέ δυνατόν τον δεσπότη που έκανε πιστούς και απίστους να διαβάζουν το Ψαλτήρι να μη βάλει τα δυνατά  του ο διάβολος  ,λυτούς και δεμένους και να αγωνίζονται για τη φίμωσή του;Μάταια όμως ,μάλλον θόρυβο προκαλούν,απλά γιατί δεν γνωρίζουν τον Μόρφου,ούτε οι πολιτικοί ούτε πολύ περισσότερο οι λεγόμενοι Εκκλησιαστικοί,οι οποίοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια.

Σε παραπέμπω να ξαναδείς αυτό,έχεις πολλά  να διδαχθείς, ο Μόρφου ειναι τέτοιας φινέτσας Επίσκοπος: Μέγας Βασίλειος, το λιοντάρι του Χριστού.


3 σχόλια:

  1. Πολλοί ψευδόχριστοι και αντίχριστοι μισάνθρώποι, αλλα και ψευδοχριστιανοί και κληρικοί αλλά και λαικοί, φαρισσέοι και υποκριτές, θεωρούν πως ο Χριστιανισμός, η Ορθοδοξία δηλαδή, να πιστεύεις εις τον Χριστόν, είναι στην καλύτερη ένα είδος ευσεβισμού και μια αφηρημένη ή στην καλύτερη μια ωραία θεωρία, που μπορεί να χωρέσει την κάθε ανωμαλ ία και υποκρισία υπο το πρόσχημα της ψευδοαγάπης, της ψευτοευγενείας και στην τελική του ψεύδους που είναι και ο άρχοντας τους! ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΥΔΟΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ!
    Η ΑΓΑΠΗ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΩΤΕΡΗ! ΧΩΡΙΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ!
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΙ ΥΠΟ ΚΡΙΤΕΣ - ΨΕΥΤΕ Σ ΦΑΡΙΣΣΕΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΙΑ ΒΟΛΟ, ΔΙΩΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΞΙΟ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΚΑΙ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟ ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΝ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!
    ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΗ ΧΛΙΑΡΟ ΠΙΣΤΟ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΧΛΙΑΡΟΥΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΕΓΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΉΣΟΥΝ ΑΠΙΣΤΟΣ...
    ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ!
    ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ! ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, Η ΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΖΩΗ!
    Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ, ΜΙΑ ΜΝΗΜΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ, ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΝΤΟΣ ΗΜΩΝ ΕΣΤΙ!
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ! ΣΕ ΟΛΑ!
    ΜΙΑ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ, ΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΠΑΤΕΡΑ - ΠΑΙΔΙΟΥ!
    ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ! Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, Η ΖΩΗ, ΤΟ ΠΑΝ!
    συνεχιζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η στνεχεια

    ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΠΑΣΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΗΜΩΝ ΧΡΙΣΤΩ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΡΑΘΩΜΕΘΑ ΤΟΤΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΤΡΟΣ, ΣΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑ ΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ, ΣΤΑ ΔΗΜΗΤΗΡ ΙΩΔΗ ΣΚΕΥΑ ΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ!
    ΓΙΑ ΕΜΑΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ, ΟΛΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΩΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΡΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΑΣ!
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!
    ΛΑΕ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΕΛΛΗΝΑ, ΜΗΝ ΠΤΟΗΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!
    ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ!
    ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ! ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΕΑΝ ΑΞΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ, ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ!
    ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΠΗ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΓΜΟΣ ΑΛΛΑ ΖΩΗ ΑΤΕΛΕΥΤΗΤΟΣ!
    ΑΝΩ ΣΧΩΜΕΝ ΤΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΛΕΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ!
    Ε ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ!
    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ, ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ, ΜΕ ΔΙΑΒΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ, ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ, ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ (ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΑΛΛΟ ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΧΤΗΣ, ΣΦΑΛΕΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ), ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΖΩΗ ΛΙΓΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΕΙΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΡΙΣΑΜΕ!
    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΖΩΗ!
    ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΙΜΕΝΕΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΜΑΣ ΥΣΤΕΡΗΣΕΙ! ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΕΘΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΦΟΒΟΜΕΘΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΦΟΒΕΡΕΣ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΔΑΙΜΟΝΕΣ!
    Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΞΩ ΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΨΕΥΔΗ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ! ΦΟΒΟ ΚΥΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ! ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! Ο ΦΟΒΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ! ΔΑΙΜΟΝΙΚΟΣ Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΗ!
    ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΩΣ ΜΟΝΟΣ ΑΓΑΘΟΣ, ΕΛΕΗΜΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ!
    ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΑΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!
    ΟΤΙ ΜΟΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
    ΔΟΞΑ ΤΩ ΠΑΤΡΙ ΚΑΙ ΤΩ ΥΙΩ ΚΑΙ ΤΩ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ!
    ΤΗΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ, ΕΝ ΥΜΝΟΙΣ ΤΙΜΩΝΤΕΣ ΜΕΓΑΛΥΝΩΜΕΝ!
    ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΤΤΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΣΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟ, ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ, ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικό...

    Βάζει στή θέση του και
    το σπουδαίο θέμα τών
    Αρειανών...

    και τού...
    "εκχριστιανισμόύ" τών Γότθων και άλλων βόρειων Ευρωπαίων από
    οπαδούς τού Αρείου που
    τόσο παίδεψαν την Εκκλησία μας τα πρώτα της
    "ελεύθερα" χρόνια...!

    ...

    Για τον Νεόφυτο Μόρφου

    αυτό το δώρο θεού

    που με τήν θεολογική
    του α κ ρ ί β ε ι α

    και τόν
    ο λ ο ζ ώ ν τ α ν ο...
    πέρα γιά πέρα...
    α λ η θ ι ν ό του
    λ ό γ ο...
    ότι καιμα πούμε...
    θάναι λίγο...

    Εχαριστουμε από καρδιάς!

    Χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή