Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Ο πανεύκολος τρόπος να διατηρήσεις το ψωμί ολόφρεσκο για πολύ, πολύ καιρό



Το ψωμί, μπορεί να παχαίνει, αλλά δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσει και να μη λαχταράει μια μπουκίτσα.

Αν και το ψωμί έχει πολλές θρεπτικές ουσίες και αποτελεί βασική τροφή, σε μεγάλες ποσότητες δεν μας κάνει καλό.

Ωστόσο, όταν αγοράζουμε από τον φούρνο ή φτιάχνουμε ψωμί (όχι εμείς, η μητέρα μας), παρατηρούμε ότι την επόμενη μέρα αυτό σκληραίνει και δεν μπορούμε να το φάμε.

Ενώ την πρώτη μέρα, είναι μαλακό και φρεσκοψημένο, μετά από 1-2 μέρες δεν μπορούμε καν να το κόψουμε με αποτέλεσμα να το πετάμε.

Μπορεί να έχουμε δοκιμάσει πολλά τρικ για να μπορέσουμε να το καταναλώσουμε, όπως για παράδειγμα να το ψήσουμε, αλλά πλέον έχει γίνει μπαγιάτικο.

Κι όμως, υπάρχει τρόπος να διατηρήσεις φρέσκο το ψωμί σαν να βγήκε μόλις από το φούρνο.

Και αυτό περιλαμβάνει τον... καταψύκτη σου.

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να μην... πεις το ψωμί ψωμάκι.

Μέσα σε 24 ώρες το πολύ, κόψτε σε φέτες το ψωμί. Μη βάλετε το ψωμί στην κατάψυξη ολόκληρο, γιατί μετά δεν θα μπορείτε να το κόψετε.

Χρησιμοποιήστε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάλτε τις φέτες πάνω και βάλτε το στην κατάψυξη ξεσκέπαστο μέχρι να παγώσουν. Το χαρτί θα εμποδίσει την ψίχα από το να κολλήσει στο ταψί και τις φέτες μεταξύ τους. 

Όταν οι φέτες παγώσουν, βάλτε τες σε σακούλα που κλείνει, βγάζοντας τον αέρα.

shutterstock

Όταν σας έρθει η όρεξη για λίγο ψωμάκι, βγάλτε όσες φέτες θέλετε και αφήστε τες σε θερμοκρασία δωματίου ή κατευθείαν στην τοστιέρα.

Η υφή του ψωμιού θα είναι σαν του φρέσκου και όχι σαν αυτό της δεύτερης μέρας.

Καλή απόλαυση και με μέτρο!

 πηγή

2 σχόλια:

  1. Άλλος ένας πανεύκολος τρόπος, είναι να το φας όλο την ίδια ημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λές βρέ ευφυΐα!

    Το ψωμί που φτιάχνουμε στό σπίτι
    είτε με μαγιά
    είτε με προζύμι
    κρατάει πολλές μέρες...

    όταν δεν το... εξαφανίσουμε, ζεστό όπως βγαίνει από τόν φούρνο...
    ...τότε..είναι αλήθεια πως γίνονται
    υπερβολές και υπερβάσεις...
    ειδικά για μας που τάχουμε τα χρονάκια μας και πρέπει να

    προσέχουμε την λ α ι μ α ρ γ ί α

    πού όσο και να την δέσουμε,
    βρίσκει τον τρόπο...
    να μας... ξαναβάλει... στο χέρι ...

    ...

    Ίσα ίσα δηλαδή...που το ψωμί στεγνώνει τέλεια, μετά από

    δύο μέρες

    και τότε είναι στην σωστή του στιγμή, ώστε να φάς... τόσο,
    όσο χρειάζεσαι...

    Ξεχάστε παρακαλώ, τα ψωμιά
    που διακινούν οι σύγχρονοι φούρνοι που είναι σαν αφρός...
    και ζητείστε από κάποιον
    που πρόλαβε το...

    π ρ α γ μ α τ ι κ ό...ψωμί...
    τής γιαγιάς...

    ...

    Οπως λέμε... πισίνα...
    και
    αληθινή...καθαρή θάλασσα...

    απλά...κ α μ μ ι α...σ χ έ σ η...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή