Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που κάθονται 
Ο Jacques Attali, σύμβουλος τού τότε πρωθυπουργού της Γαλλίας François Mitterrand, είπε το 1981 σε μια συνέντευξη τα εξής:
«Το κύριο πρόβλημα στο μέλλον θα είναι ό υπερπληθυσμός. Οί άνθρωποι θα φτάνουν σε πολύ μεγάλες ηλικίες και θα καταναλώνουν πολύ παραπάνω απ' ότι θα παράγουν. Το ίδιο με τούς αρρώστους και τούς ηλίθιους. Όλοι αυτοί θα επιβαρύνουν την κοινωνία και την φύση άδικα - γι'αυτό θα πρέπει να φύγουν.
Επειδή όμως δεν μπορούμε ούτε να τούς εκτελέσουμε ούτε να κάνουμε σε όλους τεστ IQ, θα μπορούσε να μας βολέψει μία πανδημία πού θα σκοτώσει τούς γέρους και τούς αρρώστους, και οί χαζοί θα τρέξουν στην θανάσιμη θεραπεία πού θα παρέχουμε εμείς, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι θα τρέξουν σαν τα πρόβατα στον σφαγείο...».

 

4 σχόλια:

  1. Ειλικρινεια το βασικό προσον. Τα λενε ολα καταμουτρα και οποιος θέλει σφυριζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Jacques Attali was born on 1 November 1943 in Algiers (Algeria), with his twin brother Bernard Attali, in a Jewish family. From Wikipedia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λογικά για να ζήσουμε με άνεση πρέπει να γίνεται καταγραφή πόσων προϊόντων παράγονται, πόσα καταναλώνονται, πως καταναλώνει ο κάθε άνθρωπος και να γίνει οι ανάλογοι υπολογισμοί στους υπολογιστές και να βελτιστοποιηθεί η διαδικασία παραγωγής και μεταφοράς των προϊόντων, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ανθρωπότητας: να ζήσουμε στον επί γης παράδεισο.
    Αυτό το δοκίμασαν οι κομμουνιστικές χώρες με το centrally planned economy ή command economy και πέτυχαν να πεθάνει στην αρχή πολύς κόσμος από την πείνα, αργότερα να μείνουν φτωχοί και μετά τον κομμουνισμό να μην μπορούν να συνέλθουν από την φτώχεια.

    Αντίθετα στις ορθόδοξες ιεραποστολές στην Αφρική, όταν γίνονται ορθόδοξοι χριστιανοί μειώνεται η πείνα!!!
    Στην Ελλάδα πριν 40 χρόνια οι αγράμματοι του δημοτικού εργάστηκαν, απόκτησαν σπίτια, έκαναν οικογένειες, έφτιαξαν επιχειρήσεις, σπούδασαν και πάντρεψαν παιδιά.
    Σήμερα οι απόφοιτοι του πανεπιστημίου στην Ελλάδα είναι άνεργοι, δεν κάνουν οικογένειες και ζούνε σε βάρος των αγράμματων γονέων τους.
    Το δικό μου συμπέρασμα είναι πως οι αμόρφωτοι Έλληνες του δημοτικού δεν απέκτησαν τίποτα με την αξία τους γιατί δεν είχαν τα προσόντα, ΑΛΛΑ είχαν την ευλογία του Θεού όπου τους βοηθούσε σε κάθε στάδιο της ζωής τους. Αντίθετα οι μορφωμένοι Έλληνες ενώ έχουν όλα τα προσόντα για την επαγγελματική και οικογενειακή επιτυχία δεν φαίνεται να έχουν την ευλογία του Θεού. Έχω την εντύπωση πως και οι δύο κατηγορίες δεν καταλαβαίνουν πως ότι έχουν οι Έλληνες είναι δώρο Θεού, δεν απέκτησαν τίποτα με την αξία τους γιατί οι πρώτοι δεν είχαν προσόντα και οι δεύτεροι δεν δημιούργησαν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή