(Γέροντας Ιουστίνος Πιρβου)
Είναι μία θλιβερή πραγματικότητα το γεγονός ότι οι διανοούμενοί μας ήταν και παραμένουν οι πιο αδύναμοι χαρακτήρες.
Είναι φοβισμένοι, κάνουν εύκολα πίσω, για να διατηρήσουν τις θέσεις τους. Παρατήρησα το ίδιο και στη φυλακή.
Πιο εύκολα αντιστέκονταν οι απλοί άνθρωποι, παρά οι διανοούμενοι. Ήταν ελάχιστοι οι διανοούμενοι
που αντιστέκονταν. Ο απλός άνθρωπος αντιλαμβανόταν
πάντα πιο γρήγορα την πραγματικότητα.
Ο διανοούμενος δεν έχει την αίσθηση της μάχης που δίνει, της δυσκολίας.
Αυτός είχε συνηθίσει μ’ έναν μισθό, με μια καλή οικονομική κατάσταση και γι’ αυτό αποσύρθηκε από οποιαδήποτε κοινή δράση.
Εντάχθηκε σέ πολιτικά κόμματα, πρώτα-πρώτα για να προστατεύσει την περιουσία του.
Ο ιατρός σήμερα είναι όπως ο παπάς.
Έχει μικρό μισθό, αλλά τον αυξάνει παίρνοντας χρήματα από τις τσέπες του φτωχού κι έτσι πλουτίζει, χωρίς να έχει μεγάλο μισθό.
...........
Τώρα
οι διανοούμενοί μας διαπίστωσαν ότι είναι ωραίο να έχεις ένα όμορφο
σπίτι, να πηγαίνεις για μπάνια σε λουτροπόλεις, στο εξωτερικό…
και δεν έχουν πιά χρόνο να υπερασπίζονται το έθνος.
Μ’ αυτόν τον τρόπο και ο χωρικός και ο διανοούμενος καταλήγουν να γίνονται εργαλεία του συστήματος και να ζουν ωραία.
Εάν υπήρχε μία κυβέρνηση αληθινών ηγετών, πιστών διανοουμένων, θα υπήρχε δυνατότητα βελτίωσης της κατάστασης.
Aλλά
με τέτοια παράσιτα που μας κυβερνούν… γίνονται παράσιτα και οι
υφιστάμενοί τους, όποιο κι αν είναι το επάγγελμά τους- δήμαρχοι,
δάσκαλοι, ακόμη και ιατροί.
Πού το ξετρύπωσες αδερφέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνατομία της σύγχρονης
..."δημοκρατίας"...
όπου οι...μαλακισθέντες
κυριαρχούν...και βασιλεύουν
στον μπερτντέ
που κρύβει την αλήθεια
για το τί
πραγματικά ζούμε...
...
Ολα λιανά...σε λίγες σειρές !
Εγώ θα έλεγα οτι οι διανοούμενοι και οι ελίτ εκτίθενται σε μεγαλύτερους πειρασμούς . Η μασωνία στρατολογεί τα μέλη της απο τους διανοουμένους και τους πλέον εύρρωστους και φιλόδοξους , που ψοφούν για προαγωγή και ένταξη στην ελίτ τάξη οικονομική ,πολιτική, κοινωνική , ακαδημαική , εκκλησιαστική . Δεν αμφισβητείται οτι οι οικουμενιστές είναι λίαν μορφωμένοι , διαβασμένοι και μέ χαρίσματα γι αυτό ασκούν επιρροή . Είναι τόσο μορφωμένοι και διαβασμένοι , ώστε νά διαστρέφουν τα νοήματα . Γι αυτό οι οικουμενιστές ονομάζονται γενίτσαροι της εκκλησίας . Οι μασώνοι δεν θα πάνε νά στρατολογήσουν τους αδύναμους διανοητικά φοιτητές και νεαρούς θεολόγους , αλλά τους πλέον εύρρωστους , και νά τους προωθήσουν σε επιτελικές θέσεις . Μέ αυτή την στρατηγική προέκυψε η σημερινή εικόνα της εκλλησίας , παραδομένη στον οικουμενισμό υπηρετώντας αλλότρια αφεντικά . Τα ανάλογα συμβαίνουν στους πολιτικούς . Απορούμε γιατί οι πολιτικοί και οι εκκλησιαστικοί έχουν μία σύμπτωση στα πλείστα θέματα ! Μά γιατί έχουν τα ίδια αφεντικά .
ΑπάντησηΔιαγραφήΚακίες , ιδιοτέλειες , δόλοι υπάρχουν παντού και στους απλούς και χωρικούς. Οι χωρικοί δεν είναι άγγελοι . Απλά δεν τους δίνεται η ευκαιρία νά αμαρτήσουν σε μεγάλη κλίμακα και νά κάνουν μεγάλο κακό . Το πολύ νά ματιάσουν την κατσίκα του γείτονα.
Έχουμε παρακολουθήσει τις κολοτούμπες των εκκλησιαστικών αστέρων και είναι αποκαρδιωτικό . Όμως και το εκκλησιαστικό σώμα μοιάζει νεκρό που αναπαύεται στο νανούρισμα και στο φάσκιωμα . Μόνο που έχει την λιγότερη ευθύνη .
Γι αυτό ο Χριστός είπε " μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι " εννοώντας τους ταπεινούς ή ακόμα και τους απλοικούς , που εκ των πραγμάτων είναι προστατευμένοι απο τους μεγάλους πειρασμούς .
Δεν ισχύει όμως η τακτική του Χόντζα . Πονάει κεφάλι , κόβει κεφάλι . Αφού οι διανοούμενοι είναι επιρρεπείς στην μασωνία νά σταματήσει η διανοητική ανάπτυξη του ανθρώπου ! Οι μεγαλύτεροι άγιοι και ο χθές εορταζόμενος , αγιος Μάρκος ο Ευγενικός και ο σημερινός άγιος Μάξιμος ήταν πολύ μορφωμένοι . Πώς θα αντιμετωπίσει κανείς τις αιρέσεις χωρίς γνώση της ακαδημαικής θεολογίας , χωρίς ικανότητα διατύπωσης των λεπτών νοημάτων , των δογμάτων ! Μήπως είδαμε τον άγιο Παίσιο νά ασχολείται μέ τα δόγματα ? Έχουν υπάρξει και άγιοι που έκαναν λάθη περί την θεολογία , όμως άν κάποιος τους τα υποδείκνυε είχαν την ταπείνωση νά τα διορθώνουν .
Μιάς και αναφέραμε το θέμα της στρατολογήσεως των μασώνων , παραπέμπω σέ σχετικό άρθρο του π. Σεραφείμ Ζήση στο ιστολόγιο της κατάνυξης , καρπός της πολύτιμης μελέτης και έρευνάς του . Πώς θα πάει η εκκλησία ξυπόλυτη στ' αγκάθια άν δεν υπάρχουν οι άνθρωποι , που μπορούν νά στηρίξουν την θεολογία και τον αντιρρητικό της λόγο . Πώς θα αντιμετωπίζαμε το πρόσφατο Ουκρανικό θέμα , άν δεν υπήρχαν οι ακαδημαικοί θεολόγοι , που γνώριζαν τις ιστορικές και εκκλησιολογικές παραμέτρους του θέματος !
Δόξα τω Θεώ που υπάρχουν και οι μορφωμένοι ακαδημαικοί θεολόγοι . Ο Θεός δεν μας άφησε ακάλυπτους . Πρέπει νά είμαστε ευγνώμονες .
Η εκκλησία δεν μας έχει διδάξει νά υπάρχει σύγκρουση ανάμεσα στην ακαδημαική και στην εμπειρική θεολογία , ούτε αποκλείεται η συνύπαρξη και των δύο .
Ωραία τα λέει.
ΑπάντησηΔιαγραφή