Οι Αρμένιοι φαίνονται να τραγουδούν και να χορεύουν μπροστά από τη Μονή πριν αποχαιρετήσουν αυτά τα εδάφη.
Ermeniler, #Dadivank'ta Azerbaycan'a terkedilecek yüzlerce yıllık kiliseleriyle vedalaşıyor...
— Recep Maraşlı (@RecepMarasl) November 13, 2020
Soru: Bu insanlar neden Azerbaycan yönetimi altında yaşamak istemiyorlar?
Toprakları zorla alabiliyorsunuz ama insanların gönüllerini zorla alamıyorsunuz... İşte bütün mesele. pic.twitter.com/R274XHxJeN
Και οι Σέρβοι το Κόσσυφοπέδιο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως μας περιμένει κι εμάς κάτι τέτοιο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα 'ρθουν κι αυτοί εδώ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ξανθό γένος τους πούλησε..
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΚΡΙΒΩΣ!
ΔιαγραφήΤον Νοέμβριο του 1994 επισκεφθήκαμε τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο. Κοντά σε μια λίμνη ήταν ένα νοσοκομείο που εξυπηρετούσε ένα θύλακα πέντε σερβοβοσνιακών χωριών που βρίσκονταν ανάμεσα σε μουσουλμανικά. Τα πολιορκούσαν από τις τρεις πλευρές οι μουσουλμάνοι. Οι γιατροί που υπηρετούσαν στο νοσοκομείο έφυγαν σύντομα, το ίδιο κι οι άλλοι Σέρβοι που τους αντικατέστησαν. Τελικά ήρθε ένας Βούλγαρος μαιευτήρας, ο μόνος γιατρός πλέον στο νοσοκομείο, αποφασισμένος να πεθάνει εκεί, πολεμώντας τους "Τούρκους", όπως λένε οι Σέρβοι τους μουσουλμάνους της Βοσνίας, για να τους εκδικηθεί για όσα έκαναν στη χώρα του. Τους δύο τελευταίους μήνες είχε περιθάλψει 500 τραυματίες. Του είχαν τελειώσει πολλά φάρμακα και τα χημικά για την εμφάνιση των ακτινογραφιών. (Φροντίσαμε να του σταλούν, όταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα.)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τη συνθήκη του Ντέιτον, τα χωριά αυτά τα πήραν οι μουσουλμάνοι. Οι κάτοικοι, πριν φύγουν για τη Σερβία, ξέθαψαν τα οστά των γονιών τους και τα πήραν μαζί τους. Ο Βούλγαρος γιατρός τους ακολούθησε.