Μια πρωτόγνωρη εικόνα αντίκρυσαν όσοι Αθηναίοι βρέθηκαν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, με τους εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς να φορούν... προστατευτικές μάσκες! Είναι η πρώτη -και η μόνη μέχρι στιγμής- τιμητική φρουρά επίλεκτου σώματος ανά την Ευρώπη που φορά μάσκες για να μην... "αρρωστήσουν"κ οι επίλεκτοι άνδρες που την αποτελούν!
Τα πρώτα τάγματα ευζώνων ιδρύθηκαν το 1868, και ο όρος σημαίνει «αυτός με την καλή ζώνη», όρος γεννημένος στην Ομηρική Εποχή. Σήμερα οι εύζωνοι έχουν αναλάβει την φρούρηση του Προεδρικού Μεγάρου και κάνουν σκοπιά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Στέκονται ανά δύο και οι κινήσεις τους είναι πλήρως συγχρονισμένες κι αρμονικές.
Η στολή των ευζώνων παραπέμπει στην εποχή της τουρκοκρατίας. Πολλές από τις λεπτομέρειες της φορεσιάς τους, κρύβουν μυστικά και συμβολισμούς. Οι 400 πτυχώσεις της φουστανέλας που φορούν για παράδειγμα, συμβολίζουν τα 400 χρόνια της κατοχής από τους Τούρκους.
Για την κατασκευή αυτής της στολής, χρειάζονται ειδικοί χειροτέχνες και σχεδόν 80 ημέρες για την ολοκλήρωσή της. Η στολή των τσολιάδων κατασκευάζεται μέσα στο στρατόπεδο από ειδικευμένους τεχνίτες ενώ το κάθε τσαρούχι που φορούν οι τσολιάδες ζυγίζει περίπου 1,5 κιλό- πολλές φορές και παραπάνω. Μέσα στη σόλα, το τσαρούχι, έχει τουλάχιστον 60 καρφιά για να μην γλιστρούν οι εύζωνες.
Τώρα προστέθηκαν και οι μάσκες στην στολή τους. Που συμβολίζουν, τι άραγε;
Αλήθεια, ποιος έδωσε αυτή την διαταγή;
Εάν ζούσαμε σε μία χώρα όπου όλοι θα σεβόμασταν τους ευζώνους τότε να απορούσατε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα παιδιά αυτά είναι εκτεθειμένα στον κάθε αντιφά-αριστερούλη χαραμοφάη που μπορεί να σπάει πλάκα στα 20 εκατοστά από το πρόσωπό τους.
Να μην τα προστατέψουν;
Εδώ δεν σέβονται τον ίδιο τον Κύριο και την Εκκλησία μας.
Ο Εύζων !
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ εύ ... ζών...
ο ζών καλώς (κι αγαθώς) ;
...
αλλά γιατί όχι κι ο...
"καλοζωσμένος",
αυτός δηλαδή που είναι
έτοιμος
για εργασία, γιά δράση!
(και οι μοναχοί,
ζώνη φορούν!)
Γράψτε και για την κυρία Λινου, που έχει στείλει η καημένη οδηγίες στη Σύνοδο να μην ασπάζονται οι πιστοί τις εικόνες και το χέρι του ιερέως. Οργανωσιακη και αυτή, όπως ο Τσιοδρας. Οι οργανωσιακοι έχουν χωρίσει την Εκκλησία σε κουτακια, είναι ορθολογιστες με ορθοδοξία ρούχα κατά βάθος. Επειδή οι οργανώσεις κατάγονται από τα εν κοσμω μοναστικα τάγματα των Ρωμαιοκαθολικών, και ΌΧΙ από τον Προτεσταντισμο όπως λένε όσοι δεν γνωρίζουν, έχουν φέρει τον σχολαστικισμο των Ρωμαιοκαθολικών μέσα στην Ορθοδοξία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό το ...opus dei
ΑπάντησηΔιαγραφή(αλλ' όχι μόνον)
Το είπαμε, ακόμα και ο διοικητής της Προεδρικής Φρουράς φοβάται τους κορωνο-πορνο-γράφους του Πρώτου Φλέματος και του Σκάει, Εισαγγελάτο, Σία Κοθώνη, Χαζονικολάου και λοιπές πάμπλουτες δημοσιοπόρνες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι οργανώσεις μιμήθηκαν βασικά τους Ιησουίτες, αλλά και το Opus Dei και τους Μαριανούς (βλ. Λεόντειος). Όσοι λένε ότι "προτεσταντίζουν" ακολουθούν τυφλά τον Γιανναρά, που αγνοεί πλήρως την ιστορία του Ρωμαιοκαθολικισμού, και ειδικά του Ρωμαιοκαθολικισμού του 19ου αιώνα, και μιλάει με αν-ιστορικά τσιτάτα. Ο Γιανναράς γενικά έχει πει και έχει γράψει άπειρες αν-ιστορικές βλακείες, ο άνθρωπος έχει κάτι κουτάκια στο μυαλό του και εκεί προσπαθεί να χωρέσει τα πάντα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να τα ξεκαθαρίσουμε λοιπόν: Οι πρώτοι που έφτιαξαν "κύκλους" παράλληλα με τις ενορίες για κατήχηση των πιστών ήταν οι Ιησουίτες, ήδη πολύ πριν τη Γαλλική Επανάσταση. Και οι ελληνικές οργανώσεις, δηλαδή η "Ζωή" κατά βάση, επηρεάστηκαν από τον Ρωμαιοκαθολικισμό του 19ου αιώνα, και ειδικά της περιόδου μετά την Παλινόρθωση των Βουρβόνων, δηλαδή μετά το 1815, όταν ξεκίνησε προσπάθεια επανακατήχησης μετά το κύμα του αντιχριστιανισμού της Γαλλικής Επανάστασης. Ακόμα και η προσπάθεια ίδρυσης "μοναχικών ταγμάτων" μέσα στον κόσμο από τη "Ζωή" (οι "αφιερωμένοι"), τους Ιησουίτες και τα συναφή τάγματα μιμείται.
Ο Γιανναράς και οι λοιποί, επειδή ήθελαν να χτυπήσουν τις οργανώσεις όσο πιο καλά γίνεται (των οποίων ο ίδιος υπήρξε μέλος, βεβαίως, βεβαίως...), τις ονόμασαν "προτεσταντικές". Αν έλεγες της "Ζωή" "ιησουιτικής αντίληψης", όπως και ήταν πράγματι, θα χτυπούσε άσχημα σε οικουμενιστές φιλοπαπικούς, στυλ Αθηναγόρα, Μελίτωνα Χατζή, Ζηζιούλα, κλπ, κλπ. Η κατηγορία του προτεσταντισμού λειτουργεί σαν μπαμπούλας, ενώ οι Ρωμαιοκαθολικοί (εν οις και οι Ιησουίτες και τα λοιπά τάγματα) "είναι φίλοι μας"...
Πρέπει κάποιος να τα γράψει αυτά τεκμηριωμένα κάποια στιγμή, επιτέλους, για να σταματήσει το σπασμένο τηλέφωνο. Η "Ζωή" είναι το αντίστοιχο του τάγματος των Ιησουιτών στην Ελλάδα, τέλος! Και στην καταγωγή, και στην οργάνωση και στη νοοτροπία.