Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Όποιος έχει βρεθεί στην πανέμορφη Πάρο έχει οπωσδήποτε δοκιμάσει το «νέκταρ» του νησιού την Παριανή σούμα !

 

Πρόκειται για το τοπικό απόσταγμα σταφυλιών που συνοδεύει ονειρεμένα κάθε μεζέ 
Πότε όμως παράγεται ; 
Τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη οργανώνονται οι λεγόμενες “καζανιές” της Πάρου, δηλαδή η διαδικασία της απόσταξης της σούμας που συνοδεύεται με νόστιμους θαλασσομεζέδες και ποτό που ευφραίνει την καρδιά ! 
Τα ρακιδιά τέτοιες μέρες είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Είναι οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για την απόσταξη του ποτού που βρίσκονται παντού στο νησί καθώς η Πάρος αριθμεί πάνω από 50 ρακιδιά.
Αν βρεθείτε κάπου κοντά και δείτε καπνό να βγαίνει από κάποια καμινάδα, μη διστάσετε να περάσετε μια βόλτα ! Όλο και κάποιος θα σας καλωσορίσει με χαμόγελο και θα σας τρατάρει λαχταριστούς θαλασσομεζέδες και φυσικά σούμα 🎉
Απολαύστε τις φωτογραφίες του Νίκου Ευστρατίου που με βάση του την Πάρο μας χαρίζει μοναδικές εικόνες από τη ζωή του νησιού και τις παραδόσεις των ανθρώπων του. 
  
 
Η επιλογή των σταφυλιών που θα βγάλουμε την παριανη σούμα ξεκίνησε, διαλέγουμε πάντα τα καλύτερα σταφύλια ώστε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου