Ωστόσο το σκόρδο είναι θαυματουργό για την υγεία μας και από τα τρόφιμα εκείνα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας. Κι επειδή διανύουμε πολύ δύσκολες ημέρες λόγω του κορωνοϊου και οφείλουμε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, το σκόρδο πρέπει να ενταχθεί στη διατροφή μας.
Η αλισίνη, που δημιουργεί και αυτή την έντονη δυσοσμία, έχει αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητιακή και αντιική δράση.
Το σκόρδο διεγείρει την αναπαραγωγή της λοίμωξης, που καταπολεμά τα λευκά αιμοσφαίρια, ενισχύει τις ικανότητες των φυσικών «φονικών» κυττάρων του οργανισμού και αυξάνει τη δυνότητα των αντισωμάτων.
Περιέχει μία ένωση, το αχοένιο, το οποίο διαλύει τα ανθεκτικά βακτήρια, επιτρέποντας στα αντιβιοτικά να δράσουν.
Περιέχει επίσης μαγγάνιο, βιταμίνες Β6 και C, σελήνιο και φυτικές ίνες.
Τέλος, ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει την αρτηριακή πίεση.
πηγή
Η πιό μεγάλη και επίκαιρη ωφέλεια είναι , οτι απωθεί τους άλλους νά σε πλησιάσουν , τους κρατάνε σε απόσταση ασφαλείας για τον ιό . Επίσης οι γονείς μπορούν νά ταίζουν τις κόρες τους μέ σκορδαλιά για νά κάνουν πέρα οι επίδοξοι . Αυτή η ενέργεια είναι το γνωστό ρήμα " σκορδάνυμι " . Χωρίς πλάκα , άν θυμάμαι καλά , υπάρχει αυτό το ρήμα και σημαίνει " βρωμάω " εξ ού η λέξη σκόρδο , σκόρος ίσως και σκουριά .
ΑπάντησηΔιαγραφή