Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Η ξενιτιά

Παραδοσιακό Αρμενίας

Ιωάννα Καβρουλάκη είναι κορίτσι μαγικό.

Σε κάθε της εμφάνιση μεταδίδει το ταλέντο και το μοναδικό της ταπεραμέντο.
Κορίτσι με μουσικές σπουδές που φαίνεται πώς τίποτα δεν έχει αφήσει στην τύχη του.
Η πορεία της μόνο ανοδική μπορεί να χαρακτηριστεί, έως τώρα. Τα πρώτα της βήματα τα έκανε στην Κρήτη, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, με σχήματα παραδοσιακής μουσικής, έθνικ έως και τζαζ. Συνεχίζοντας την πορεία της στην Αθήνα, βρέθηκε να τραγουδάει και να παίζει πλάι στον Βασίλη Καζούλλη, όπου εμφανίστηκαν για σχεδόν δύο χρόνια σε σκηνές σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Το φθινόπωρο του 2019 τη βρίσκει στην «Οδό Λυσίου», όπου και την ακούσαμε, μαζί με τους Διονύση Τσακνή, Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Ζουγανέλη και Ελένη Δήμου.
Παρ’ ότι ανάμεσα σε τέσσερα μεγάλα ονόματα, κατάφερε να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Στο πρόγραμμα ερμήνευσε αγαπημένα της ελληνικά τραγούδια κι ένα Ισπανόφωνο έκπληξη! Φωνή με αισθησιασμό που κερδίζει τις εντυπώσεις αφού μόλις την ακούσεις αισθάνεσαι οικειότητα και ζεστασιά.
Η Ιωάννα κουβαλάει την κρητική της καταγωγή εμπλουτισμένη με έναν αέρα εξωτισμού και σίγουρα η παρουσία της πάνω στην σκηνή ξεχωρίζει.
Η περίοδος αυτή τη βρίσκει σε μια άκρως δημιουργική φάση, αφού η πρώτη της δισκογραφική δουλειά είναι καθ’ οδόν. Στο άμεσο μέλλον θα την απολαύσουμε σε προσωπικές της εμφανίσεις, σε ένα πρόγραμμα που παντρεύει αρμονικά μεσογειακά ηχοχρώματα (Κρήτη, Ισπανία) με ελληνικούς ήχους και το βαλκανικό ταπεραμέντο, αλλά και σε συναυλίες πλάι στον Διονύση Τσακνή σε ένα πρόγραμμα μοναδικό!

2 σχόλια: