Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Οι διωγμοί στην Ουκρανία συνεχίζονται


Στο βίντεο θα ακούσετε τον πρωτοπρεσβύτερο Αλέξανδρο Μαλτσούκ, ιερέα του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο χωριό Ποστόινογιε. Μας μιλά για το διωγμό που δέχθηκαν και συνεχίζουν να δέχονται οι κάτοικοι του χωριού που έμειναν πιστοί στην κανονική Εκκλησία με προκαθήμενο τον Ονούφριο.


Οι πιστοί έμειναν ακλόνητοι στη πίστη τους στη κανονική Εκκλησία παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν από ομάδες πίεσης την σχισματικής «Εκκλησίας».
Οι ενορίτες πλέον μαζί με τον ιερέα τους, τον π.Αλέξανδρο, προσεύχονται και λειτουργούν σε σπίτι που δωρήθηκε από έναν χωρικό, καθώς ο ναός τους καταλήφθηκε από τους σχισματικούς. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε τις αποτρόπαιες εικόνες προσπάθειας καταλήψεως του ναού. Σύμφωνα με μαρτυρίες των πιστών οι άνθρωποι που έκαναν τη κατάληψη, τους οποίους χαρακτηρίζουν ως αθέους, δεν πηγαίνουν στην Εκκλησία. «Δεν ξέρουν καν τι είναι η Εκκλησια. Δεν πήγαιναν και δεν πηγαίνουν».
Οι πιέσεις και οι απειλές σωματικής βίας ήταν πολύ έντονες. Έτσι ο ιερέας αναγκάστηκε να στείλει την οικογένειά του να ζήσει σε άλλο χωριό μαζί με τους γονείς του, προκειμένου να προστατέψει τα παιδιά του. Το χωριό είναι 50 χιλιόμετρα μακριά οπότε ο ιερέας κάνει αυτή την απόσταση προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πιστούς.
πηγή

1 σχόλιο: