Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Πέστο με αβοκάντο, σκόρδο, βασιλικό

Η καλύτερη σάλτσα για τα σπαγγέτι, τώρα την άνοιξη. Τα αβοκάντο και ο βασιλικός είναι στην εποχή τους.
Πέστο με αβοκάντο, σκόρδο, βασιλικόΥλικά

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 10 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • Λίγα φύλλα μαϊντανού ή ρόκα
  • 4-5 κομματάκια παρμεζάνα(Κατά την γνώμη μας δεν είναι απαραίτητη ,για δοκιμάστε το χωρίς αυτήν ,νηστεία έχουμε…)
  • 1 κουταλιά σούπας κουκουναρόσπορο ή καρύδια ή φουντούκια
  • Ελαιόλαδο όσο πάρει
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλύνετε καλά τα φύλλα των αρωματικών και κόψτε το αβοκάντο σε κύβους
  • Σε μια μουλινέτα τοποθετήστε όλα τα υλικά
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Μη βάλετε ελαιόλαδο τώρα
  • Λιώστε τα υλικά ώσπου να γίνει πολτός
  • Τώρα προσθέστε το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι -ετοιμο!
  • Αξιοποιήστε το πέστο σας για τις καλύτερες μακαρονάδες που έχετε δοκιμάσει!
  • Τι να κάνετε το υπόλοιπο πέστο; Βάλτο το στο ψυγείο για κάμποσες ημέρες ή φάτε το σε μπρουσκέτες με υπέροχες ντομάτες


Δεν υπάρχουν σχόλια: