Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ένα φοβερό έντομο στο οποίο στηρίζεται η επιβίωση του ανθρώπινου είδους λόγω της επικονίασης (μεταφορά γύρης).Σήμερα απειλείται λόγω χρήσης χημικών, κεραιών κινητών τηλεφώνων κ.α., αλλά και λόγω γενετικά τροποποιημένων φυτών. Πάνω από το 35% της παγκόσμιας παραγωγής τροφής εξαρτάται από την διαδικασία της επικονίασης από έντομα. Από τα 100 είδη καλλιεργειών που παράγουν το 90% της παγκόσμιας τροφής, 71 επικονιάζονται από μέλισσες.

Με την ευκαιρία να πούμε κάτι για τα χάλια μας στην Ελλάδα. Ενώ μεγάλο μέρος των καλλιεργειών είναι πλέον βιολογικές ή σε συνδυασμό με ήπια νέας γενιάς χημικά και χρήση ωφέλιμων εντόμων, και ενώ όλα αυτά τα έντομα είναι εγχώρια, δυστυχώς τα πήραν ευρωπαϊκές πολυεθνικές τα πολλαπλασίασαν με βιολόγους και εντομολόγους και μας τα μοσχοπουλάνε.
Μιλάμε για πανάκριβα μικροσκοπικά ωφέλιμα αρπακτικά, για βομβίνους (αδερφάκι της μέλισσας) ακόμα και για κουβάδες με πασχαλίτσες που εισάγουμε (κυρίως από Ολλανδία), ενώ η ελληνική φύση είναι γεμάτη και θα μπορούσαμε άνετα να έχουμε ελληνική παραγωγή για δική μας χρήση και εξαγωγή, και να τρώμε καθαρά φρούτα και λαχανικά χωρίς χημικά.Δυστυχώς απλά εισάγουμε και ακολουθούμε "ευλαβικά" τις οδηγίες των ξένων πολυεθνικών που έχουν την αποκλειστική τεχνογνωσία, ώστε να γίνει σωστή εγκατάσταση και αποτελεσματική προστασία από τα έντομα-εχθρούς.Δείτε ποια είναι και πως τρώνε τα βλαβερά έντομα:

https://www.google.gr/search?q=ωφελιμα+εντομα&espv=2&biw=931&bih=602&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjdpqmrgo3QAhWhJcAKHSPoCYIQsAQIHw