Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Το χρυσό ρούβλι

Η προβλεπόμενη υιοθέτηση του κανόνα του χρυσού από τη Ρωσία, θα είχε τεράστιες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία – επειδή θα δημιουργούταν το πρώτο σχίσμα στη σύγχρονη νομισματική τάξη πραγμάτων, ενώ θα βύθιζε τη Δύση στον πληθωρισμό
 .
Στην πρόσφατη συνάντηση κορυφής της Ρωσίας με τη Γερμανία και τη Γαλλία, στην οποία συμμετείχε η Ουκρανία, συμφωνήθηκε η «κατάπαυση του πυρός» στην περιοχή – με την καγκελάριο να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα.

Εν τούτοις, οι Η.Π.Α. δεν πρόκειται να επιτρέψουν την ειρήνη, αφού ο στόχος τους είναι η πλήρης υποταγή και ο διαμελισμός της Ρωσίας – έτσι ώστε αφενός μεν να μην κινδυνεύσει η παγκόσμια ηγεμονία τους από την Κίνα, αφετέρου να παραμείνει η Ευρώπη προτεκτοράτο τους.
Η υπερδύναμη, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η Κίνα παρακολουθεί με πολύ προσοχή την αντιπαράθεση της με τη Ρωσία, καθώς επίσης πως η Γερμανία, ως ηγέτιδα δύναμη της ΕΕ, προσπαθεί να ανεξαρτητοποιηθεί, ενδεχομένως συνεργαζόμενη με τη Ρωσία (άρθρο), θα κάνει τα πάντα για να το αποφύγει – χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση της, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.
Περαιτέρω, το 2014 οι κεντρικές τράπεζες του πλανήτη αγόρασαν 477,2 τόνους χρυσού – τη δεύτερη υψηλότερη ποσότητα εντός των τελευταίων πενήντα ετών (γράφημα). Το 34% όλων αυτών των αγορών, 173 τόνοι συνολικά, οφείλεται στη Ρωσία - ενώ η Ουκρανία είναι η μοναδική χώρα που μείωσε τα αποθέματα της (κατά 44% στους 24 τόνους). Παρά τις μαζικές αγορές της βέβαια, η Ρωσία ευρίσκεται ακόμη στην έκτη θέση, από την πλευρά των αποθεμάτων – με πρώτες τις Η.Π.Α. (8.133 τόνοι), ακολουθούμενες από τη Γερμανία (3.384 τόνοι), το ΔΝΤ (2.814 τόνοι) και την Ιταλία (2.451 τόνοι)


. .η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου